Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 13 septembrie 2013

Ciocolata de casa cu orez expandat si bomboane colorate











Se cerea o portie dubla de ciocolata de casa, mai ales azi, cand e Ziua Internatioanala a Ciocolatei.
Reteta e aceeasi de la Ciocolata de casa cu Oreo, dar de data aceasta cantitatile sunt duble.

Nu uitati ca puteti participa si voi la provocarea Dulce Romanie, cu retete de ciocolata de casa sau cu retete care sa contina celelalte doua ingrediente din provocare: MUST si STAFIDE, doar trebuie sa-mi trimiteti retetele voastre cu poza finala a preparatului atasata, pe adresa de mail: pemasadinbucatarie@yahoo.ro pana la 28 septembrie a.c. Parada retetelor va avea loc pe 30 septembrie.

Mai multe detalii despre proiectul Dulce Romanie-Provocarea Lunii Septembrie, a carui gazda sunt, gasiti aici.

Hai sa ciocolatim! :D

Ingrediente:
200g ciocolata cu orez expandat,
200g ciocolata alba,
150g bomboane colorate,
220g unt/margarina,
800g zahar tos,
300ml apa,
500g lapte praf,
.

Mod de preparare:

Apa  se pune la fiert cu zaharul si se amesteca pana cand se dizolva, iar siropul se leaga bine.

Se imparte in doua.

Intr-un bol incorporam ciocolata alba rupta-n bucati,-am folosit ciocolata Schogetten, gata rupta ;-)-


 in celalalt bol incorporam ciocolata cu orez expandat rupta-n bucati. Amestecam.

Apoi adaugam cate 110g de unt  si 250g lapte praf, in fiecare bol.






Intr-o tava de chec acoperita cu folie de aluminiu si folie alimentara, turnam compozitia neagra cu orez expandat.
 


Peste ea, turnam jumatate din compozitia de ciocolata alba si jumatate din cantitatea de bomboane, 
 
 
 
apoi cealalte jumatate si restul bomboanelor. 
 





Se lasa peste noapte la frigider ca sa se intareasca.
A doua zi se trag cu grija  marginile foliei, se  indeparteaza si se taie checul felii mai groase. 
 
 
Cine vrea o felie??
 
 
E foarte dulce, da, dar tot secretul sta in siropul de zahar. Cu cat puneti mai putin zahar, cu atat veti manca ciocolata de casa cu lingurita :P
Aceasta a fost beton, de-abia am taiat-o!!!
 
 
 
 



2 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.