Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
joi, 27 februarie 2014
Noodles(taitei) cu pui si legume
Imi plac tare mult taiteii chinezesti!! Totdeauna cumpar cate doua pungi, ca sa am ;-) Mancarea aceasta e rapida si tare gustoasa, cu multe variante pe internet, dar cred ca am luat un pic din mai multe si am studiat si cateva reviste.
Ingrediente:
o punga de noodles,
un piept de pui,
1 lingura amidon de porumb Dr.Oetker,
5 condimente/five spices,
un morcov,
un dovlecel,
o legatura de ceapa verde,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras verde,
1 ardei iute,
1 lingura sweet chili,
sos de soia,
50g susan,
sare si piper.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante si se taie in bucati potrivite. Se asezoneaza cu 5 condimente/five species contine: un amestec de condimente chinezesti: anason stelat, seminte de fenicul, cuisoare, piper de Sichuan si scortisoara chinezească (Cassia), prajite uneori si de fiecare data macinate- eu am rasnita din Portugalia, de la prietena mea-, amidon si cateva linguri de sos de soia dark. Se da la rece.
Intr-o tigaie fara grasime, trageti susanul pana se rumeneste usor. Dati-l deoparte.
Legumele le spalati, le curatati, le stergeti de apa si le taiati in bucati mari.
Ceapa verde o taiati rondele. Lasati un fir verde pentru a orna mancarea la final.
Intr-un wok cu putin ulei incins distuiti prima data ceapa verde
apoi restul legumelor.
Carnea frigeti-o separat, mai adaugati sos de soia daca e nevoie, putina apa si lasati sa dea un clocot.
Am adaugat si o lingura de sweet chili peste legume.
Intr-o oala fierbeti apa si lasati taiteii (noodles)-de la Lidl-
sa se inmoaie. Treceti-i sub un jet de apa rece si stropiti-i cu un pic de ulei, sa nu se lipeasca.
Cand legumele si carnea sunt fierte, amestecati-le si puneti taiteii peste ei.
La final, presarati susanul si rondelele de ceapa verde.
Serviti! Pofta buna!
Etichete:
ardei gras rosu
,
ardei gras verde
,
ceapa verde
,
dovlecel
,
morcov
,
noodles
,
piept de pui
,
sos de soia
,
susan
,
taitei chinezesti
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
![Licenţa Creative Commons](http://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/3.0/80x15.png)
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Wow.Imi dai si mie,arata suuuper bine!
RăspundețiȘtergerePup!
Ce mult imi plac acesti taitei! Inca nu am incercat cu dovlecei.
RăspundețiȘtergereN-am folosit niciodata taitei de orez , dar mi-ai starnit curiozitatea.
RăspundețiȘtergere