Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 4 septembrie 2013

Ciocolata de casa cu Oreo






Provocarea Dulce Romanie debuteaza in forta cu o reteta de ciocolata de casa, mai altfel, mai deosebita, asa cum imi place mie ;-)
Aceasta reteta e mai mult decat o ciocolata de casa, deoarece contine si ciocolata. E o ciocolata de casa cu ciocolata. Si biscuiti Oreo!
 O ne-bu-ni-e!!!!
Reteta e de fapt de la Checul rece de ciocolata cu biscuiti, doar ca intr-o alta orchestratie ;-))

Nu uitati ca puteti participa si voi cu retete de ciocolata de casa sau cu retete care sa contina celelalte doua ingrediente din provocare: MUST si STAFIDE, doar trebuie sa-mi trimiteti retetele voastre cu poza finala a preparatului atasata, pe adresa de mail: pemasadinbucatarie@yahoo.ro pana la 28 septembrie a.c. Parada retetelor va avea loc pe 30 septembrie.

Mai multe detalii despre proiectul Dulce Romanie-Provocarea Lunii Septembrie, a carui gazda sunt, gasiti aici.

Hai sa ciocolatim! :D

Ingrediente:
100g ciocolata neagra,
100g ciocolata alba,
110g unt/margarina,
400g zahar tos,
125g biscuiti Oreo(2 pachete),
150ml apa,
250g lapte praf,
15 ml esenta de rom.

Mode de preparare:

Apa  se pune la fiert cu zaharul si se amesteca pana cand se dizolva, iar siropul se leaga bine.

Se imparte in doua.

Intr-un bol incorporam ciocolata alba rupta-n bucati, in celalalt bol incorporam ciocolata neagra rupta-n bucati. Amestecam.

Apoi adaugam cate 55g de unt  si 125g lapte praf, in fiecare bol.





Intr-o tava de chec acoperita cu folie de aluminiu si folie alimentara, asezam frumos sase biscuiti Oreo, adica un pachet.

 


 Peste ei turnam jumatate din compozitia de ciocolata alba.




Peste compozitia alba, turnam toata compozitia de ciocolata neagra, apoi iar asezam frumos deasupra sase biscuiti Oreo




peste care turnam si ultima parte din compozitia de ciocolata alba.

Se lasa peste noapte la frigider ca sa se intareasca.
A doua zi se trag cu grija  marginile foliei, se  indeparteaza si se taie checul felii mai groase. 
Am rasturnat checul pe platou si astfel a iesit cu biscuitii Oreo in sus ;-)

Si mai de aproapeee


 Sa aveti pofta!:P

O veti prepara si voi? ;-)

 

9 comentarii :

  1. Ce idee buna ai avut, cred ca este minunata ciocolata ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua!
    Sunt pachet de nervi, nu se poate asa ceva!
    Alesesem sa fac chestia asta pentru deseara sa duc cadou la onomastica unei rude si cum am pus ciocolata in sirop s-a transformat in firimituri uscate, s-a zaharisit, s-au format bulgari de zahar si desigur s-a racit, era semicalduta si o chestie nisipoasa si uscata. Am pus untul, am zis ca s-o intampla ceva. L-am pierdut si pe ala! Perseverenta am pus si laptele praf. Desigur nici o schimbare ca a combina uscat cu uscat n-avea cum sa rezulte ceva umed. In plus de toate am gustat de vreo 3 ori si imi vine sa vomit de la cat de dulce e. Ai zis ca e mult zahar ca sa se intareasca dar nici chiar asa !!!!!!!!!! ....Este oribil de dulce, imposibil de mancat.
    Deci n-am cadou de dus, nici bani sa cumpar altceva, nu ma mai duc la nici o onomastica.
    Ce fac cu banii pierduti? Aici nu se observa dar la reteta cealalta cu ciocolata expandata se vede in pozele tale ca sunt niste bulgari albi in sectiunea ciocolatei, am zis ca or fi de lapte praf dar sunt sigur de zahar cum am patit eu. Cred ca ai amestecat-o cu ceva ca sa o mai dezlegi sa o poti intinde.
    Scuza-ma ca am rabufnit dar am de ce!

    ......... si fa ceva cu fereastra aia "premiata la gateste cu pasiune: ca e mai lata decat coloana (meniul din stanga) si acopera fix cantitatile de ingrediente de la fiecare reteta, este foarte enervant. Eu am dat cu copy orbeste asa ca sa le pot afla. La cealalta reteta cu expandata, la fel.

    Scuze! Daca as fi in locul tau as sterge cele doua retete pentru ca este ceva gresit la ele. Nu stiu cum arata asa la tine in poze dar in realitate iese o chestie necomestibila.

    Scuze!
    Lia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare tare rau ca nu ti-a iesit, dar probabil ca ciocolata ta a fost de vina. A fost menajera? Eu am folosit ciocolata Schoggeten, cu peste 50% cacao. Sau poate ai fiert prea mult siropul de zahar, pana cand s-a caramelizat, ceea ce nu e bine. El trebuie sa ramana alb. Iar pozele in pasi pe care le-am facut, vorbesc de la sine, se vede clar ca mie mi-a iesit, fara sa adaug absolut nimic in plus, doar ingredientele prezentate. Iar cealalta reteta de ciocolata de casa e cu orez expandat, tras in ciocolata.Am pozat ciocolata cu orez expandat ca sa stie toata lumea despre ce e vorba, deci "bulgari albi" din sectiune sunt de fapt, boabele de orez. Nu stiu de cate ori ai facut tu ciocolata de casa, dar eu fac mereu si-mi reuseste. Sunt multe specialiste, insa, nu doar amatoare ca mine, carora nu le reusesc.Am sa micsorez poza care te-a deranjat, multumesc pentru atentionare.

      Ștergere
    2. Buna Liana! Mai, scuza-ma ca am rabufnit dar eram extrem de nervoasa, acum m-am calmat ... Posibil ciocolata sa fi fost si ea de vina ca am facut cantitate mare si m-am zgarcit si am cumparat menaj, am facut din 400 g ciocolata. Nuuuu, siropul era clar si ok, era usor legat nicidecum caramelizat ca m-am gandit si eu la asta.
      La reteta cealalta am citit cu atentie si retinusem ca ciocolata neagra este cu orez expandat (asa scrie la tine in ingrediente, cea neagra) , nu ma refeream la zona de ciocolata neagra ci la "bulgarasii "din ciocolata alba ca acolo nu mai era orez expandat. Vezi? Poate era totusi lapte praf nedizolvat.
      ... ca de orez expandat ai vorbit ca era continut doar de ciocolata neagra. Deci am recuperat materialul astfel: ciocolata alba am pus-o in robot ca era plina de bulgarasi de zahar unii de vreo 5mm (s-a zaharisit instant siropul cand i-am pus ciocolata). Compozitia alba s-a comportat mai bine decat cea neagra. ... Deci, spuneam ca am pus-o in robot, am mixat-o cu niste smantana si a devenit ok ca textura si am amestecat-o cu nuca de cocos rasa si am facut bomboane rafaelo cu migdala la mijloc. Am avut grija sa imbrac migdala in putina ciocolata ca sa se atenueze din dulceata excesiva a amestecului si in final "am dres busuiocul". De aia neagra ma ocup maine, voi face o crema din ea, acum este o chestie sfaramata, nisipoasa, nelegata (sirop zaharisit, ...ce mai!). Deci n-am pierdut materialul pana la final dar eram chitita pe reteta asta, imi facusem planul cum s-o prezint altfel, nu in forma de chec dar s-a intarit cum ti-am zis, abia am desprins-o de pe castron, chit ca era nisipos...

      Probabil am gresit eu ceva dar habar n-am ce. Siropul te asigur ca era ok, nu era prea scazut iar ciocolata ... cea neagra si cea alba erau firme diferite dar s-au comportat la fel.

      Toate cele bune! Lia

      Ștergere
    3. Ciocolata de casa am mai facut de la Lena "lalena.ro" si a iesit f. bine, s-a si intarit desi scriau unele persoane la aceeasi reteta ca nu li s-a intarit... Lia

      Ștergere
    4. Oo, pai de-ai descurcat de minune, draga Lia!! Daca ai gasit solutii, esti de admirat!! Sa stii, totusi ca siropul de zahar e cheia succesului ciocolatei de casa...altele nu il fierb cat trebuie si raman granule de zahar ...sau il fierb prea mult, pana devine auriu si iar, in contact cu ciocolata, se zahariseste...nu stiu ce sa zic...Si, da, ai dreptate, in ciocolata alba, cea cu orez expandat a mea, se vad granule de lapte praf...din pacate, orice ciocolata de casa le contine, doar se face cu lapte praf...depinde de cat de bine, rabdator si atent freci si invarti in compozitie ingredientele.Daca ai pus 400g ciocolata in siropul de zahar, clar a fost prea mult. Reteta mea contine doar 200g ciocolata, impartita in doua ...ai dublat si cantitatile pentru sirop? Scuza-ma, incerc sa inteleg de ce nu ti-a iesit si s-au facut granule...Da si asa cum ti-am zis, unora li se intareste, altora, nu. Ciocolata de casa ;-) Poate daca data viitoare vei respecta gramajele si vei cumpara o ciocolata de calitate, cu peste 50% cacao, iti va iesi. Vad ca te pricepi, ai idei, deci si indemanare. Poate ca a fost doar o intamplare nefericita. Nici mie nu-mi ies toate din prima, dar perseverez si cand iese perfect, postez reteta. Numai bine iti doresc si spor in toate! :*

      Ștergere
    5. Pai sa-ti spun. Am facut din 400g ciocolata dar nu e cum zici, pentru ca nu am facut doar dintr-un singur fel, neagra sau alba. Siropul si restul ingredientelor EVIDENT ca le-am calculat proportional cu ingredientul cheie, ciocolata, cu regula de 3 simpla, matematic, scolareste (am studiile necesare ca sa fac corect o regula de 3 simpla :))))))))))))))))). Mi-a trebuit 1/4 neagra si 3/4 alba pe care urma s-o dau in doua, jumatate o lasam alba iar jumatete o amestecam cu niste "obiecte" cam cum ai pus tu bomboanele color in cealalta dar, ma rog, avusesem alte idei. Deci, am preparat un sirop din 800 g zahar si 300ml apa, cum ti-am zis l-am legat dar a ramas transparent si nu foarte gros. Imparteala n-am facut-o la ochi ci am masurat cu paharul gradat, era mai mult decat 500ml de sirop, l-am adunat constiincios de pe pereti. Intr-un castron am pus 1/4 sirop si am rupt marunt 100g ciocolata si a fost un dezastru cum iti spuneam (a fost ciocolata neagra fara crema marca proprie Kaufland). In alt castron am pus restul de 3/4 sirop si 300g ciocolata alba. Asta iti spuneam ca s-a comportat ceva-ceva mai bine (alta firma, una Transilva, ciocolata menaj alba) si am dedus, pt ca era cantitate mai mare de-aia a fost mai bine. Si asta a facut bulgarasi si de 5 mm dar era mai cremoasa, nu chiar nisip ca aia neagra. Acum m-am facut inteleasa? Nu renunt la combinatia pe care o am in minte, o voi incerca cu alta ocazie dar voi culege alta reteta de altundeva si o sa-ti trimit poze daca va iesi bine. Eu m-am oprit la reteta ta pt ca ai zis ca se intareste batz si asta imi trebuia pentru niste forme speciale pe care le am ca nu turnam in forma de chec. Fiind vorba de un eveniment la mijloc, ma interesa mult aspectul, de aceea am zis ca n-om muri de la atata zahar dar sincer, cand am gustat de vreo 3 ori la preparare, mi s-a aplecat. Asa, in bombonele rafaelo s-a injumatatit dulceata cu migdala si nuca de cocos care fac mai mult de 50% din "bombonea". Eh, lasa! Ca e bine si asa. Deja azi ma pun pe spart nuci sa fac ceva misto cu crema neagra ramasa :)))))))))). Hai ca vom avea dulciuri pt o saptamana, bomboanele s-au injumatatit aseara ca evenimentul s-a mutat la noi,le-am dat din ele la pachet, n-am mai plecat noi la ruda. Eu asa sunt, vorbareata, scuza-ma ca m-am lungit. Toate cele bune! Lia

      Ștergere
    6. Completare: ferestrele mari despre care iti vorbeam sunt tot acolo, vad ca nu ai remediat formatul si tot acopera enervant ingredientele de nu se vad. Poate asa se vede doar de la mine din cauza browserului??? Deci sunt latite aia cu CRBL, concursul gateste cu pasiune (asta acopera ingredientele) si aia de jos "in jurul Kadiei" care iti acopera din poza de la alta reteta de-a ta si nu stiu daca merita. Nu iti administrezi singura blog-ul? Pa-pa!

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.