O salata foarte gustoasa cu ardei copti, fulgi de migdale si mozzarella, pe care vi-o recomand cu caldura.
Reteta este, cu aproximatie, din cartea Preparate cu legume, colectia Delicii in bucatarie, Editura Adevarul, 2011.
Preparare: 15
Dificultate: mica
Calorii: 159
Vin:Riesling Demisec
Ingrediente pentru 4 persoane:
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras galben,
1 miez de salata verde,
150g rucola,
150g mozzarella,
2 linguri de ulei de masline extravirgin,
1 vanata mica,
2 linguri de fulgi de migdale,
sare si piper.
Pentru dressing:
ulei de masline extravirgin aromat,
sare si piper.
Coace ardeii direct pe foc, la flacara mica, avand grija sa nu-i arzi. Pune-i intr-o punga de plastic si lasa-i cateva minute. Curata-i de pielita si taie-i fasii mici. Exact cum am procedat aici.
Spala vanata si taie-o cubulete. Caleste-le intr-o tigaie neaderenta cu putin ulei de masline si condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Eu le-am facut pe gratar ;-)
Spala miezul de salata, zvanta-l si taie-l julien si imparte-l pe farfurii. Eu am rupt salata fasii cu mana.
Fulgii de migdale prajeste-i intr-o tigaie neaderenta, fara ulei. Pune-le peste salata, impreuna cu bucatile de ardei gras, mozzarella rupta bucati mici si cubuletele de vinete caldute.
Stropeste cu ulei, presara sare si piper, dupa gust si serveste salata imediat.
Foarte gustoasa si sanatoasa ;-)
o combinatie perfecta!
RăspundețiȘtergere