Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 25 septembrie 2013

Jambalaya cu pui si carnati








Ruda americana a paellei spaniole, jambalaya se poate prepara in multe moduri. Eu am ales varianta cu pui si carnati. Va asigur ca este delicioasa si cu siguranta, va va diversifica meniul.
Am gatit in vasul Piroflam, de care v-am povestit aici.

Reteta e din revista Click Pofta Buna! nr.7, 2011. 

Dificultate: medie
Preparare: 1h30'
Portii:4

Ingrediente:
300g orez,
4 rosii,
1 ceapa mare,
6 catei de usturoi,
1/2 ardei gras galben,
1/2 ardei gras rosu,
1 ardei iute,
2 tije de telina,
400g carne de pui,
200g sunca,
200g carnati de casa afumati,
2 linguri ulei,
zi cu sare si piper, 2 frunze de dafin,
1 cimbru maruntit Kotanyi ,
700ml supa,
sare si piper.

1. Pui orezul la inmuiat pentru 20 de minute, apoi il clatesti cu apa rece si-l pui la scurs. Speli rosiile, le oparesti in apa clocotita, le cureti de coaja si de seminte si tai pulpa bucati.

 2. Carnea de pui o speli, o usuci si o tai cubulete. Sunca o tai cubulete, iar carnatii felii potrivit de groase. Incingi o lingura de ulei intr-o tigaie si prajesti bucatile de carne.





 Adaugi sunca si carnatii, mai lasi doua minute si dai deoparte.



3. Intr-o cratita, incingi o lingura de ulei si calesti ceapa tocata marunt. Adaugi ardeii grasi taiati fasii si telina taiata marunt.



4. Pui ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, rosiile, condimentezi cu sare si piper, dupa gust, si adaugi frunzele de dafin si de cimbru maruntit de la Kotanyi..



5. In final, adaugi orezul, -eu am folosit doua pungi de 125g orez prefiert Noe, de la Kaufland, amesteci, torni supa, acoperi cu capac si o lasi pe foc 5 minute din momentul in care da in fiert, amestecand constant. Introduci vasul acoperit in cuptor pentru 15 minute.


Si proaspat scos din cuptor:


O bu-na-ta-te!!!


Si putin iute, exact pe gustul meu ;-)

Un comentariu :

  1. Ioooi ce fain arata!!!! si ai facut minunatia asta in vasul piroflam! io atata pazesc vasul ca am si uitat de el :))))

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.