Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 29 septembrie 2013

Desertul invingatorului











Desertul invingatorului, Leul Curajos sau Cupcakes Leu plini cu bomboane, pregatiti de mine si de Tudor, in semn de solidaritate cu Asociatia Little People Romania, si pentru a sprijini demersul initiat de Bucataresele Vesele. 
In data de 2 octombrie –Ziua Invingatorului, se vor strange toate pozele cu acest desert, in semn de incurajare si sustinere si  vor fi  trimise viitorilor temerari! Astfel fiecare dintre noi va demonstra ca este sensibil si ii pasa de cel de langa el aflat in suferinta, ca ii este aproape si ca sprijina Asociatia Little People Romania!
 
 Reteta am pastrat-o in mari proportii, am pastrat si culoarea galbena, culoarea simbol a asociatiei, am adaugat stafide si decorul l-am facut cu muuuulte bomboane si bombonici ;-)

Ingrediente:
160g zahar pudra,
115g unt, 
2 oua,
2 lingurite praf de copt,
180g faina,
80ml lapte,
25g stafide,
un praf de sare,
1 lingurita zahar vanilat Bourbon, Dr.Oetker. 

Pentru crema:
250g mascarpone,
100ml frisca lichida,
colorant gel galben de la Dr.Oetker,
50g zahar pudra,
1 plic intaritor frisca.

Pentru decor:
100g stafide trase-n ciocolata,
25g stafide,
bomboane negre,
frisca, 
stafide,
inimioare roz din zahar.

Mod de preparare:

Crema: Se bate frisca lichida pana se intareste.   Se adauga lingura cu lingura mascarponele, 




apoi zaharul pudra si intaritorul de frisca. Se da la rece.

Cupcakes: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se spumeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga cate un ou si se amesteca pana la omogenizare.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt si sarea peste compozitia de unt 




si se amesteca usor. La final, adaugam si laptele caldut si omogenizam.
In tavile speciale pentru briose, arajam hartiutele si le umplem cam 3/4.
Se coc la foc potrivit, intre 20-30 de minute, pana la proba scobitorii.

Decor: Se lasa la racit cupcakesurile, apoi se ung la suprafata cu crema de mascarpone intr-un strat gros si se decoreaza cu stafidele trase-n ciocolata, simbolizand coama leului, ochii cu putina frisca si bomboane negre, nasul din bomboane negre, urechile din stafide si gura dintr-o inimioara de zahar roz.

Mai multe fotografii cu Tudor in actiune, pe blogul Micii bucatari. ;-)




2 comentarii :

  1. Dupa fatzuca aia fericita clar sunt delicioase:)

    RăspundețiȘtergere
  2. De cand n-am mai fost eu pe aici, multe lucruri frumoase s-au intamplat! Deci Tudor iar e bucatar! Tare scump! Si prajiturelele sunt delicioase!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.