Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 8 septembrie 2013

Salata cherry cu mozzarella si rucola






Am servit acum vreo doua luni pe teresa restaurantului Casa Bunicii 2 din Timisoara o salata asemanatoare cu cea pe care am preparat-o eu, dar fara unele ingrediente. Si nici gustul nu l-am redat perfect, secretul bucatarului a ramas nedezvaluit.
Salata cherry cu  mozarella, rucola,  salata verde, stropita cu ulei de masline extravirgin aromat, sos de soia, asezonata cu sare si piper proaspat macinat, servita cu triunghiuri de paine graham prajita.


Ingrediente:
250g rucola,
o salata verde,
10 rosii cherry,
200g mozzarella Granaloro,
4 felii de paine graham.

Dressing:
2 linguri de ulei de masline extravirgin aromat,
2 linguri sos de soia,
2 linguri otet de vin sau otet balsamic.

Mod de preparare:

Feliile de paine graham, le-am taiat in doua, astfel incat sa-mi rezulte doua triunghiuri.
Pe o tigaie de grill foarte bine incinsa, am asezat triunghiurile de paine, rezultand frumoasele dungi ;-)



Salata cherry ar fi trebuit sa o prepar cu mozzarella bocacine, dar nu am gasit la Real, din pacate, decat mozzarella pentru gatit. Deci, a trebuit sa o fac bucati mici, dar n-aveam scula potrivita, astfel incat am fost nevoita sa manuiesc unealta ce se foloseste pentru scoaterea casutei samburilor de la mere.


Ingenios, nu-i asa? ;-) Apoi am taiat bucatile in doua, rezultand mini mozzarella ;-)



Din sosul de soia, pentru ca nu am avut otet balsamic am folosit otet din vin si ulei de masline extravirgin aromat, apoi am stropit cu el frunzele de rucola si salata verde-rupta cu mana, in fasii-spalate si zvantate.


Le-am amestecat usor, cu mana, ca sa nu le oxidez.

Pe o farfurie putin adanca, am asezat o mana de ierburi, apoi am aranjat rosiile cherry taiate in jumatati si mozzarella.

Am asezonat cu sare si putin piper proaspat rasnit.

Am decorat cu triunghiuri de paine graham prajita la gratar.




3 comentarii :

  1. Cum am vazut bunatatea asta in poza, cum am zis...eu am mancat asa ceva la Casa Bunicii din Timisoara !
    Si cand am inceput sa citesc....mi-am dat seama ca aveam dreptate...
    E minunata, usoara si DE-LI-CIOA-SA !!!
    O toamna lunga si frumoasa sa ai draga Liana, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa o salata as manca cu placere,mai ales daca este servita in acelasi decor.
    pup1

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.