Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 16 septembrie 2013

Placinta cu carne






 Placinta impaturita cu carne e o gustare calda satioasa. Aluatul cu smantana este perfect pentru placinte, dar asta nu inseamna ca nu putem pregati din el niste crochete cu putin cascaval ras sau seminte de susan. Sau putem umple aluatul cu legume.

Reteta e din revista Femeia de azi, 2013.

Ingrediente:
350g carne tocata de vita,
1 ceapa,
1 ardei gras rosu,
2 linguri cu boabe de porumb,
100g mozzarella,
4 linguri cu lapte,
ulei, sare.

Pentru aluat:
250g faina,
200g unt,
200g smantana,
1/2 lingurita sare.

Mod de preparare:

Aluatul:Intr-un castron mai adanc, amesteca bine cu o lingura de lemn untul cu smantana, pana ce obtii o crema pastoasa. Adauga sarea si faina in ploaie. Din toate aceste ingrediente, framanta aluatul, apoi lasa-l la rece minumum 3-4 ore.
Peste noapte e cel mai bine ;-)

Umplutura: Separat taie ceapa cat mai marunt si caleste-o in ulei. Adauga carnea tocata si las-o sa se inabuse.



 Spre final, pune ardeiul, porumbul si branza taiata in cubulete si presara un praf de sare, oregano.



Imparte aluatul in doua si intinde doua foi potrivit de groase. Asaza prima foaie intr-o tava unsa si tapetata cu faina.


Pune apoi umplutura racorita






 si acopera cu cealalta foaie. Decupeaza  aluatul pentru a iesi aburii si a se coace umplutura.




Rasuceste in interior marginile, astfel incat sa nu iasa umplutura. Unge cu lapte caldut si lasa la cuptor, la foc moderat,vreo 45 de minute.

Merge foarte bine cu o bere rece ;-)



Aluatul e gras, o felie e de-ajuns pentru o persoana.


2 comentarii :

  1. Musai trebuie sa fie tare, tare bunaaaaaaaaaaaaa.............!!!!!
    O zi superba sa ai !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.