Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 3 februarie 2013

Tort de ciocolata cu mascarpone si piersici














Au trecut 18 ani de cand l-am cunoscut pe sotul meu....28 ianuarie e o zi speciala pentru noi, asa ca ne-am sarbatorit cu un tort plin de ciocolata-cum altfel??-dar si piersici. Mai avem nevoie si de fructe ;-)

Blatul e dupa o reteta din revista Click pentru femei, Capitolul 220.

Crema e la fel ca la Rulada cu mascarpone si capsuni ca a fost prea buna si se cerea repetata :P

Ingrediente pentru blat:

240g ciocolata cu lapte,
5 oua,
180g zahar pudra,
120g unt,
150g faina,
1 lingurita praf de copt.

Ingrediente pentru crema:

250g mascarpone,
250ml frisca lichida,
200g ciocolata alba,
2 plicuri zahar vanilat,
1 plic gelatina.

Pentru umplut:

2 borcane cu dulceata de piersici(aprox.500g)

Pentru decor:

chipsuri de ciocolata,
jumatati de piersici din compot.


Mod de preparare:

Blatul: Se rupe ciocolata, se topeste pe baie de aburi




 si se amesteca cu untul



 pana se topeste si se incorporeaza perfect.

Se mixeaza ouale pana isi dubleaza volumul, se pune zaharul, se bate pana se topeste,-sau folositi zahar pudra-



dupa care se adauga ciocolata topita.



Se adauga in compozitia de ou si ciocolata, faina cernuta cu praful de copt



si se toarna aluatul intr-o forma de tort de 24 cm captusita cu hartie de copt.



Se lasa sa se raceasca in forma. Dupa ce se raceste se taie de doua ori pe orizontala, rezultand trei blaturi.



Crema: Se bate frisca lichida cu zaharul vanilat. Cand se intareste se adauga mascarpone si se amesteca bine. Ciocolata se topeste pe baie de aburi, se lasa apoi putin la racit si se toarna in crema de mascarpone. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic si se toarna in fir subtire in crema, amestecand mereu. Se da la rece.
Pentru a vedea cum se prepara crema dati click aici.

Blatul nu necesita insiropare pentru ca e umed de la ciocolata.
Dulceata se incalzeste putin si se pune calda pe blat. Am avut o dulceata foarte buna, cu bucati mari de piersica, cumparata de la Kaufland. Am folosit doua borcane, cate unul pentru un blat.Un borcan avea 240g.



Cand s-a racit, se pune crema, pe care e bine sa o impartiti in trei ca sa va ajunga.



Se acopera cu cel de-al doilea blat, se pune dulceata incalzita, iar dupa ce se raceste, se adauga si crema.
Se acopera cu cel de-al treilea blat peste care se intinde ultima parte din crema.

Se decoreaza cu jumatati de piersici din compot-am avut un compot mic, o conserva, in care erau fix 5 jumatati, deci le-am pus pe toate :P- si chipsuri de ciocolata.








Peste piersici se poate turna tort-gelee transparent-asta daca il veti face pentru o ocazie speciala si veti avea invitati. Noi am preferat sa mancam prima data piersicile, nu le-am lasat prea mult timp pe tort :P



Chipsuri am mai folosit si la Rulada cu mascarpone si capsuni.

Si o felie delicioasa:









A fost tare gustos, ne-a placut la toti, mai ales ca am folosit pentru prima data piersici la un tort ;-) E un inceput pentru toate, nu-i asa?

13 comentarii :

  1. Foarte elegant tortul...iar farfuriuta imi place tare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari la cat mai multe aniversari! Minunat tortul.<3

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmm, o combinatie perfecta!! Cred ca felia este pentu mine, nu? :)) Si sa aveti parte de aniversari, asa delicioase !!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos! 18 ani? Să petreceți 180 de ani fericiți împreună de acum înainte!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow, ce frumos arata!! O sectiune perfecta ;) Va doresc multi ani fericiti impreuna!

    RăspundețiȘtergere
  6. M-ai terminat de tot cu ciocolata aceea.Un tort exact pe gustul meu.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Super fain si bun tort.La cat mai multi ani fericiti si plini de impliniri impreuna.
    pupic lui Tudor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunat arata,gustul e pe masura!!
    LA MULTI ANI,CU MULTE ANIVERSARI FERICITE!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Liana, te pup si pe tine,dar de data asta al pup si pe sotul tau,la cat mai multi ani impreuna cu muuuulta sanatate,tortul arata foarte imbietor,yamiii!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari , Liana! Frumos si bun tortul tau!

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari Liana! sa aveti parte de cat mai multe aiversari, pline de dragoste si amintiri placate! Sa va iubiti si sa fiti mereu tineri, atat la nunta de aur cat si la cea de platina!
    Astept cu drag retete noi si savuroase :)

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.