O reteta cu peste satioasa pentru pranz sau cina.
Noi am servit la pranz, dar ne-a mai ramas si pentru cina ;-)
Aceasta este prima reteta din prezentarea mea in newsletterul pe luna februarie de pe siteul ro.kotanyi.com .
Mai am inca doua retete care apar in newsletter, pe care le voi publica in curand ;-)
E o reteta cu multe arome si condimente de calitate, pentru ca eu am ales calitatea ;-)
Condimentele pentru peste de la Kotanyi gama Nouvelle Cousine sunt altceva.
Sunt deosebite, diferite si unice. Sunt produse naturale, fara adaos de coloranti sau arome artificiale. Condimentele care aromatizeaza carnea de peste sunt: ceapa, usturoi, turmenic, rozmarin, coaja de lamaie, piper, cimbru, patrunjel, menta, cimbrisor, tarhon, busuioc, predominand aroma de lamaie.
Deci, va dati seama ce nebunie de arome si ce mireasma imbatatoare a razbatut prin toata bucataria mea, preparand aceasta reteta la cuptor?
E chiar o minune acest plic si vi-l recomand cu caldura. Merita!
Reteta am gasit-o in revista Click pentru femei cu modificarile si adaugirile de rigoare ;-)
De ce ai
nevoie:
600g
fileuri de cod/peste alb,
2 llinguri
condimente peste Kotanyi Nouvelle cuisine,
o cutie miez de lapte Delaco,
6 cartofi
fierti,
½ ardei
gras rosu,
½ ardei
gras galben,
1 praz,
sare,
piper,
3 linguri
de ulei,
200ml
smantana,
3 oua.
Cum se
prepara:
Am cumparat 4 fileuri congelate, sub forma de patrate de la Kaufland, le-am lasat la dezghetat, le-am uscat in prosoape de hartie si le-am condimentat cu condimente pentru peste Kotanyi Nouvelle cuisine
Se lasa la rece 30 minute, dupa care se prajesc usor in ulei
incins.
Se spala si se taie prazul rondele, se prajesc un minut in uleiul in
care s-a prajit pestele,
dupa care se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Cartofii
fierti, ardeii si branza-eu am folosit
Miez de lapte de la Delaco, dar se poate folosi si feta sau telemea- - se taie felii.
Se asaza peste prazul
din vas,
alternative, bucati de peste si felii de cartofi, branza, praz verde si
ardei.
Se
stropeste totul cu o lingura de ulei si se introduce vasul in cuptorul
preincalzit la 200 de grade, timp de 25 de minute.
Se amesteca
smantana cu ouale, se condimenteaza cu piper si sare, dupa gust, si se toarna
peste legume si peste.
Se mai
coace pentru urmatoarele 10-15 minute, pana cand totul prinde o frumoasa culoare aurie.
Si nu uitati sa folositi si voi condimente de calitate, Kotanyi Nouvelle Cousine, condimente pentru peste ;-)
m-ai fàcut praf cu reteta asta....la inceput mi-am zis....brànzà cu peste.....nu prea merge...dar ai reusit sà mà duci in universul tàu inbàtàtor de arome si gusturi si m-ai convins .....esti magicà.....mà inclin in fata ta.....te iubesc....bineinteles cà voi face aceastà retetà.....fàrà nici un dubiu....aproape cà am simtit gustul retetei din explicatiile tale.....multumim de o mie de ori pentru dragostea si dàruirea pe care ni le transmiti....
RăspundețiȘtergereMarilena, esti o scumpa, dar exagerezi, zau asa...nu te inclina, ca e o simpla reteta dintr-o revista, la care am schimbat cate ceva, asa cum fac de obicei, nu pt. ca vreau, ci pt. ca sunt nevoita. La aceasta reteta se cerea branza feta, dar eu am avut acest miez de lapte care e ca si casul...se cerea un ou batut, dar mi-am dat seama ca ar fi inutil, asa ca am pus trei...chiar nu e mare lucru, dar m-as bucura daca ai prepara-o, baietilor mei le-a placut. Te pup cu drag <3
ȘtergereN-am mincat niciodata combinatia asta de brinza cu peste,... dar pozele arata demential de bine, parca, parca... ma inscriu la o portioara si te vizitez la prinz... Pupici !
RăspundețiȘtergereTot pt. prima data am incercat si eu combinatia si mi-a placut. Multumesc frumos, te-astept cu drag :* :*
ȘtergereCe bine arata budinca asta. Plus ca-mi place tot ce este cu peste si branza! Te pup
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti place...pt. culoare, am adaugat si ardei rosu, dar in reteta era cu rosii, ce mie-mi fac rau. Incearc-o! puup
ȘtergereDoamne Liana.......o adevarat nebunie culinara:)ne-ai pregatit ! Iar pozele sunt foarte convingatoare ! Pupici
RăspundețiȘtergereDaaa, multumesc frumos, dar e doar un pranz sau o cina satioasa si colorata ;-) pupici
ȘtergereInteresanta combinatie! Ma faci sa-mi cumpar si eu niste condimente pentru peste!
RăspundețiȘtergerePai, si eu ce vreau? ;-) puup
Ștergere