Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 4 februarie 2013

Budinca de peste cu branza










O reteta cu peste satioasa pentru pranz sau cina. 
Noi am servit la pranz, dar ne-a mai ramas si pentru cina ;-)

Aceasta este prima reteta din prezentarea mea in newsletterul pe luna februarie de pe siteul ro.kotanyi.com .
Mai am inca doua retete care apar in newsletter, pe care le voi publica in curand ;-)

E o reteta cu multe arome si condimente de calitate, pentru ca eu am ales calitatea ;-) 
Condimentele pentru peste de la Kotanyi gama Nouvelle Cousine sunt altceva. 
Sunt deosebite, diferite si unice. Sunt produse naturale, fara adaos de coloranti sau arome artificiale. Condimentele care aromatizeaza carnea de peste sunt: ceapa, usturoi, turmenic, rozmarin, coaja de lamaie, piper, cimbru, patrunjel, menta, cimbrisor, tarhon, busuioc, predominand aroma de lamaie. 

Deci, va dati seama ce nebunie de arome si ce mireasma imbatatoare a razbatut prin toata bucataria mea, preparand aceasta reteta la cuptor? 

E chiar o minune acest plic si vi-l recomand cu caldura. Merita!

Reteta am gasit-o in revista Click pentru femei cu modificarile si adaugirile de rigoare ;-)



De ce ai nevoie:

600g fileuri de cod/peste alb,
2 llinguri condimente peste Kotanyi Nouvelle cuisine,
o cutie miez de lapte Delaco,
6 cartofi fierti,
½ ardei gras rosu,
½ ardei gras galben,
1 praz,
sare,
piper,
3 linguri de ulei,
200ml smantana,
3 oua.

Cum se prepara:

Am cumparat 4 fileuri congelate, sub forma de patrate de la Kaufland, le-am lasat la dezghetat, le-am uscat in prosoape de hartie si le-am condimentat cu  condimente pentru peste Kotanyi Nouvelle cuisine
Se lasa la rece  30 minute, dupa care se prajesc usor in ulei incins. 



Se spala si se taie prazul rondele, se prajesc un minut in uleiul in care s-a prajit pestele, 



dupa care se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Cartofii fierti, ardeii si branza-eu am folosit Miez de lapte de la Delaco, dar se poate folosi si feta sau telemea- - se taie felii.


Se asaza peste prazul din vas, alternative, bucati de peste si felii de cartofi, branza, praz verde si ardei.  



Se stropeste totul cu o lingura de ulei si se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 25 de minute.
Se amesteca smantana cu ouale, se condimenteaza cu piper si sare, dupa gust, si se toarna peste legume si peste.


Se mai coace pentru urmatoarele 10-15 minute, pana cand totul prinde o frumoasa culoare aurie.


 Si nu uitati sa folositi si voi condimente de calitate, Kotanyi Nouvelle Cousine, condimente pentru peste ;-)


10 comentarii :

  1. m-ai fàcut praf cu reteta asta....la inceput mi-am zis....brànzà cu peste.....nu prea merge...dar ai reusit sà mà duci in universul tàu inbàtàtor de arome si gusturi si m-ai convins .....esti magicà.....mà inclin in fata ta.....te iubesc....bineinteles cà voi face aceastà retetà.....fàrà nici un dubiu....aproape cà am simtit gustul retetei din explicatiile tale.....multumim de o mie de ori pentru dragostea si dàruirea pe care ni le transmiti....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marilena, esti o scumpa, dar exagerezi, zau asa...nu te inclina, ca e o simpla reteta dintr-o revista, la care am schimbat cate ceva, asa cum fac de obicei, nu pt. ca vreau, ci pt. ca sunt nevoita. La aceasta reteta se cerea branza feta, dar eu am avut acest miez de lapte care e ca si casul...se cerea un ou batut, dar mi-am dat seama ca ar fi inutil, asa ca am pus trei...chiar nu e mare lucru, dar m-as bucura daca ai prepara-o, baietilor mei le-a placut. Te pup cu drag <3

      Ștergere
  2. N-am mincat niciodata combinatia asta de brinza cu peste,... dar pozele arata demential de bine, parca, parca... ma inscriu la o portioara si te vizitez la prinz... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot pt. prima data am incercat si eu combinatia si mi-a placut. Multumesc frumos, te-astept cu drag :* :*

      Ștergere
  3. Ce bine arata budinca asta. Plus ca-mi place tot ce este cu peste si branza! Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place...pt. culoare, am adaugat si ardei rosu, dar in reteta era cu rosii, ce mie-mi fac rau. Incearc-o! puup

      Ștergere
  4. Doamne Liana.......o adevarat nebunie culinara:)ne-ai pregatit ! Iar pozele sunt foarte convingatoare ! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, multumesc frumos, dar e doar un pranz sau o cina satioasa si colorata ;-) pupici

      Ștergere
  5. Interesanta combinatie! Ma faci sa-mi cumpar si eu niste condimente pentru peste!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.