Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 28 februarie 2013

Bruschete cu piure de naut, carnati si usturoi










Am primit colet de la Cuj.
Colet cu carnati afumati. De la soacra-mea.
Ioii, tulai Doamneee, buni-s!!!

Adevarul e ca-i folosesc destul de putin in mancare, adica la o omleta, o ciorba de cartofi sau la o musaca de cartofi la cuptor, in rest, ne place sa-i mancam goi cu pita. Sa rupem efectiv o bucata din ruda si un codru de pita si aia-i toata masa. Si asta micu' e innebunit dupa ei, ca doar pentru el face buna carnati in fiecare luna.
No', dara,  am zis sa mai schimbam putin meniul.
Si am dat de reteta asta in colectia Delicii in bucatarie, Antreuri si gustari, Editura Adevarul, 2011.

Se zvarcoleste Vladimir in chinuri in noaptea asta, dar asa-i trebuie daca sta departe...prea departe.

Pregatire: 15'
Preparare:5'
Dificultate: mica

Ingrediente:
4 felii de paine taraneasca cu coaja mai groasa,
250g naut(din conserva),
250g carnati proaspeti,
1 lingura ulei de masline extravirgin,
1 lingura patrunjel,
1 catel de usturoi,
sare si piper.

Am gasit pita taraneasca cu coaja batuta si mi-o placut. Asa ca din aia am cumparat. Mi-a si feliat-o,deci nu m-a durut capul. Felia fiind lunga, doar am taiat-o in doua







Carnati proaspeti n-am avut, doar afumati, cum v-am zis, si uscati...dar proaspat sositi!
I-am curatat de pielita si i-am taiat felii




si i-am prajit in tigaia in care am lasat inainte sa sfaraie niste clisa...gretos, stiu, dar ce sa fac daca am ramas fara ulei de masline?...:(




....tot de la Cuj...
No, si cand clisa s-o micit si s-o facut jumari, am aruncat si carnatii, i-am lasat doar un pic



 si i-am scos pe prosoape absorbante.
Grasimea portocalie ce-o ramas din ei, am picurat-o peste feliile de pita pregatite pentru cuptor.




Le-am lasat 5 minute in cuptorul incalzit la 180 de grade.
Cand s-au aurit frumos, le-am scos si le-am frecat cu un catel  de usturoi curatat si taiat in doua.



Nautul l-am scurs, l-am pus intr-un vas si l-am pasat cu blenderul,






 impreuna cu o lingura din uleiul portocaliu de la carnati, un catel de usturoi, sare si piper.


Peste feliile de pita frecate cu usturoi, am pus cateva lingurite din piureul de  naut, am asezat deasupra cateva felii de carnati, am pus si cate o jumara, am presarat patrunjel uscat, am spart niste boabe de piper rosu si le-am servit imediat, direct de pe ruda de carnati.

Ioii, buni o fo'!!!



Pentru prima data am facut si eu piure de naut...super bun!


Dap, sigur o sa mai fac ca ne-a placut si daca tot mai am carnati, ar fi pacat...nuu? :P


Doamne ajuta si-ti multumim, Doamne, ca ne-am saturat! Aleluia!!!!

8 comentarii :

  1. Pregatire: 15'
    Preparare:5'
    Mancat: 3'....
    Vai m-ai omorat cu carnatul ala de Kolozsvár....
    Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. trebuie sa incerc si eu pasta de naut1 arata foarte bine bruschetele!

    RăspundețiȘtergere
  3. ... si nici eu nu ma simt mai bine!!! Mor de pofta, soro! Ce mi-ai facut?!?!
    :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Nautu'ca nautu'.. dar carnatii aia m-au omorat!!!! Sunt de-aia buni rau de tot, de se tin in untura peste iarna. BUUUUUUUUUNI DE TOT!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oh, yummy! Cred ca au fost tare buni.

    RăspundețiȘtergere
  6. O primavara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de bine arata bruschetele astea cu carnat de casa...mi-ai facut o pofta de numa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna mancare, vreau si eu doua felii :).

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.