Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 23 februarie 2013

Pizza taraneasca










E timpul pentru pizzaaaaaaa!!!!
Ce poti sa-i spui copilului tau bolnavior, care sta de-o saptamana doar in casa, atunci cand iti spune: Mami, hai sa mergem la restaurant sa mancam o pizza....uite pizza din asta- si-ti flutura  un pliant de doua pagini cu zeci de pizza la alegere pe sub nas, incat te ia si cu tine cu ameteala si cu pofte nebanuite.
De iesit, nu puteam iesi, deci sa vina restaurantul la noi!
Adica, mama si-a suflecat manecile si s-a pus pe facut pizza.
Cum coletul cu carnati afumati si clisa tocmai sosise de la Cluj, ce fel de pizza puteam sa fac daca nu taraneasca?

Portii: 4

Pentru aluat:

500g faina+2 linguri,
250ml apa calda+5 linguri,
1 lingura zahar,
1 lingura sare,
1 lingura ulei aromat+2 linguri ulei de masline,
un plic de drojdie uscata(7g),
condimente pentru pizza de la Kotanyi,
350g carnati de casa afumat,
1 ceapa rosie,
kechup de casa,
300g clisa,
1 ardei gras rosu,
300g cascaval.

Pentru maia:

Intr-un bol se pune drojida cu cele doua linguri de faina si cele 5 linguri de apa calda, se adauga si zaharul si se amesteca bine. Se acopera cu un prosop si se lasa la loc cald la crescut pana cand isi tripleaza volumul.


Pregatirea aluatului:

Se cerne faina intr-un bol incapator, se presara sarea, se amesteca cu maiaua crescuta,



se adauga uleiul aromat si cele doua linguri de ulei,




 sau desigur puteti folosi 3 linguri din acelasi ulei, chiar si de floarea-soarelui, daca nu aveti de masline, e foarte bun.
Se adauga treptat apa calda si se amesteca pana cand devine un aluat omogen, nelipicios si elastic.


Vasul se unge cu ulei in strat subtire si se lasa aluatul  la crescut, in loc cald, acoperit cu un prosop pana cand isi tripleaza volumul.



Dupa ce si-a triplat volumul, se imparte in patru, deci vor iesi patru pizza.
Se unge in fir subtire cu ulei  tava de pizza  si se pune aluatul pe care-l intindem cu degetele.
Ungem aluatul cu kechup- al meu e foarte bun, facut de soacra-mea, cu ardei iute, cu ardei gras, cu ceapa si rosii-foarte gustos!!



Taiem slanina felii foarte subtiri, la fel si carnatii,




 presaram felii de ceapa rosie,



 presam cascavalul intre degete si rupem bucati, adaugam si feliile de ardei gras rosu,



 iar la sfarsit presaram condimente pentru pizza de la Kotanyi.
 Dam la cuptorul incins la 220 de grade pentru 10 minute.

Si proaspat scoasa din cuptooooor



Prima felie




E a meaaaaa



Nici nu ne-am ars  degetele :P





Maine mai facem o tura :P :D

3 comentarii :

  1. Brovo Mami !Arata bine pizza asta taraneasca!Multa sanatate celui mic!pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai spus pizza???? Hop si eu! Imi place tare muuult pizza facuta in casa!

    RăspundețiȘtergere
  3. I love your blog! It's great :) Feel free to my blog :)) Maybe, you follow my blog ? ♥ (If you like it)

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.