Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 6 februarie 2013

Pui cu iaurt condimentat













O reteta speciala de care am ramas foarte surprinsi. Placut surprinsi. 
O reteta indiana, in speta, foarte condimentata, aromata la maxim, unde toate miresmele iti explodeaza in gura, efectiv.
Sotul meu, care e un traditionalist indragostit de sarmale, a fost incantat la maxim si m-a intrebat ce am folosit de are atatea gusturi si miresme. Si m-a pus sa repet reteta cateva zile mai tarziu ;-)

Reteta e preluata din cartea Delicii in bucatarie, Retete traditionale din China, Japonia, India si Thailanda, Biblioteca Adevarul, 2011. 

Si pentru ca e o reteta indiana, adica face parte din bucatariile lumii, plus ca am folosit doar condimente de calitate, de la Kotanyi, particip cu aceasta la concursul lansat de Mitinita si Kotanyi, Concurs Kotanyi si retelele lumii.

Ingrediente:

500g pulpe de pui dezosate,
175 ml iaurt gras 6%grasime,
3 catei de usturoi,
½ ceapa,
2 linguri ghimber macinat Kotanyi,
35g miez de nuca,
35g aschii de migdale,
20g stafide,
2 linguri seminte de mac,
½ baton de scortisoara Kotanyi,
4 linguri de unt,
1 lingura menta uscata Kotanyi,
un praf de piper cu usturoi Kotanyi,
sare.

Se piseaza usturoiul curatat cu ghimberul macinat si putina apa. Nu am avut ghimbir proaspat, astfel incat am folosit ghimbir macinat, pe care l-am amestecat cu usturoiul pisat.


Untul se pune la topit in wok si cand s-a incins bine, adauga batonul de scortisoara 


 si  ceapa taiata marunt.

Taie marunt nucile 



si migdalele. Migdalele erau gata taiate, ca sa zic asa, asa le-am cumparat, sub forma de aschii.
Caleste-le bine, apoi pune nucile, migdalele si stafidele.


Adauga bucatile de carne de pui si prajeste-le pana isi schimba culoarea. 



Toarna pasta de ghimber cu usturoi, iaurtul si sareaza, dupa gust. 


Am presarat si un praf de usturoi si piper





Acopera vasul cu un capac si fierbe totul 15 minute.

Adauga semintele de mac si menta uscata



 si lasa sa fiarba inabusit inca 10 minute. 

Cand a fost gata, am asezat carnea pe o farfurie, si am spart niste boabe de piper rosu deasupra. Am decorat cu frunze de menta proaspata, din propriul ghiveci ;-)

Serveste preparatul fierbinte cu orez basmati.





Na, ca am mancat si pui cu mac.Si cu menta. Si a fost ex-tra-or-di-nar!
Incercati si voi ;-)

4 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.