Un chec delicios pentru o sambata friguroasa. Un chec cu iaurt, si nu cu ori ce fel de iaurt, ci iaurt Danone Nutriday. Un chec cu peste si nu orice fel de peste, ci somon afumat, preferatul meu. De la firma mea preferata, Ocean Fish!
Particip cu aceasta reteta la provocarea Blog Chef Danone.
Reteta este din revista Libertatea pentr femei-Retete nr.6/2012.
Portii: 10-12
Preparare: 30'
Coacere:45
Asteptare: 30'
Ingrediente:
50g somon marinat Ocean Fish,
50g buchetele de broccoli,
140ml iaurt Danone Nutriday,
100g cascaval ras,
150g faina,
1 plic praf de copt,
80 ml ulei de masline,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Mod de preparare:
1.In apa clocotita se fierb buchetelele de brocoli pentru 5 minute, dupa care se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
2.Intr-un vas se pun ouale si se bat ca pentru omleta. Se potriveste gustul de sare si piper din rasnitele Kotanyi,
dupa care se adauga, pe rand, faina cernuta cu praful de copt
uleiul de masline, cascavalul ras si la final, iaurtul.
Se amesteca dupa fiecare ingredient.
3. Se da la rece pentru 30 de minute.
4. Se toarna compozitia rece intr-o tava de chec, unsa si presarata cu faina. In aluat se pune somonul marinat taiat cubulete,
buchetelele de broccoli taiate
si se amesteca usor sau pur si simplu impingeti cu o lingurita somonul si broccoli in aluat.
5. Se coace timp de 45 de minute si apoi se lasa sa se raceasca in tava.
Se taie dupa ce s-a racit si se serveste cu multa pofta!
A fost foarte gustos checul, dar data viitoare voi dubla cantitatile ;-)
Ce bunatate,si ce frumos arata!!!!!!Succes!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, chiar a fost o bunatate!!
ȘtergereE frumos, colorat, sanatos si plin de vitamine. Eu nu pot sa-mi doresc ceva mai mult! Multa bafta la concurs!
RăspundețiȘtergereSi a fost si prea mic si prea putin, sa stii ;-) Merci frumos :*
ȘtergereFrumos colorat si sigur delicios!
RăspundețiȘtergereDaa, chiar a fost delicios, a disparut rapid ;-)
Ștergere