De cand am descoperit aceasta reteta, am pregatit-o de trei ori. Prima data nu am apucat sa fac pozele finale. Nici a doua oara. De-abia a treia oara am reusit, intr-atat e de bun acest pui in crusta crocanta, ca dispare instant de pe farfurie.
Cine este abonat la newsletterul ro.kotanyi.com va gasi aceasta reteta in prezentarea mea. Aceasta e a doua reteta care apare in newsletterul Kotanyi, prima fiind Budinca de peste. Mai este si o a treia reteta pe care am preparat-o impreuna cu fiul meu, Tudor, si pe care o voi publica in curand ;-)
Reteta este din revista Libertatea pentru femei nr.51/2012, cu modificarile si adaugirile personale.
Si
pentru ca e o reteta din bucatariile lumii,
plus ca am folosit doar condimente de calitate, de la Kotanyi, particip
cu aceasta la concursul lansat de Mitinita si Kotanyi, Concurs Kotanyi si retelele lumii.
Ingrediente:
800g piept
de pui,
50g unt
topit,
2 linguri
vin alb/sos de soia,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Pentru crusta:
100g
migdale,
6 felii de
paine,
usturoi
granulat Kotanyi,,
sare de
mare Kotanyi,
patrunjel
Kotanyi,
3-4 linguri
ulei de masline,
cimbru Kotanyi,
piper cu
usturoi Kotanyi,
1 lingura
zahar,
o lingura
otet balsamic.
Pentru garnitura:
salata verde,
otet,
ulei de masline,
sare din rasnita Kotanyi.
Cum procedam:
Se obtin fasii potrivite, care se ung cu unt, se stropesc cu vinul dulce si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Asa am procedat prima data, dar a doua ora l-am stropit cu sos de soia, pe motiv ca s-a terminat vinul :PSe pregatesc ingredientele pentru garnitura, se spala salata si castravetele se taie felii si se stropesc cu putin otet si putin ulei. Se lasa cateva minute la rece.Cand se aduce la masa se sareaza. In acest timp se ung feliile de paine cu usturoi granulat, se stropesc cu ulei de masline, se presara cimbru
si se baga la cuptor. Cand devin aurii,
se scot si se piseaza. Se amesteca pesmetul obtinut cu
alunele macinate-eu am folosit migdale maruntite pe care le-am tras usor la tigaie-
cu patrunjelul uscat, cu zaharul si cu otetul balsamic
Se mai adauga sare si piper din rasnitele Kotanyi, dupa gust.
Se trec fasiile de pui prin
compozitia cu pesmet si se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt. Eu folosesc tava Delimano, care nu necesita un astfel de ajutor.
Se
baga in cuptor, pana se rumenesc. Se servesc cu salata asortata.
Este atat de bun si gustos pieptul de pui gatit astfel, iar condimentele Kotanyi il fac cu atat mai apetisant.
Ce bine arata crusta asta!
RăspundețiȘtergereTe cred ca-i gustos. Weekend plăcut!
RăspundețiȘtergerecred ca e tare gustos!
RăspundețiȘtergereUn deliciu ai pregatit aici!!! Imi plac preparatele crocante la cuptor, sunt mult mai sanatoase! pupici
RăspundețiȘtergereFaina reteta , sigur a fost gustos
RăspundețiȘtergereDa sunt abonata si am vazut;
RăspundețiȘtergereFelicitari Liana pentru toate realizarile facute ca bine le mai faci si tare gustoase sunt!!
Pup!
Ce alegere buna ai facut!
RăspundețiȘtergere