Aceasta reteta am facut-o pentru prima data acum 17 ani. Intr-un mod putin diferit, ce-i drept, dar important e ca intr-un ziar saptamanal local am gasit aceasta reteta si mi-am zis ca ouale cu orez ar trebui sa fie bune, plus mazare, pentru culoare si uite asa un fel de baza rapid.
Acum am redescoperit aceasta reteta in cartea Delicii in bucatarie, Retete traditionale din China, Japonia, India si Thailanda, Biblioteca Adevarul, 2011 si a fost musai sa o prepar.
Pregatire: 15 '
Preparare: 20'
Dificultate: mica
Ingrediente pentru 4 persoane:
300g orez basmati,
2 oua,
150g sunca presata(nefeliata),
200g mazare,
ulei de masline extravirgin,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
In bucataria chineaza, legumele au un rol fundamental. Sunt supuse unei preparari termicefoarte scurte, in acest fel ele pastrandu-si calitatileoranoleptice si nutritive.
1. Spala orezul intr-o sita cu ochiuri mici si pune-l intr-o oala. Toarna apa peste el in asa fel incat sa-l acopere 1.5 cm, sareaza-l dupa gust si pune-l la fiert. Eu am folosit doua pungi de orez basmati prefiert de 125g, astfel incat le-am lasat 8 minute in apa fierbinte, am scos pungutele, le-am lasat la scurs, le-am taiat si gata orezul.
2. Intre timp, taie sunca in cubulete cat mai egale si opareste mazarea in apa cu sare-eu am avut gata fiarta la conserva. Bate ouale cu putina sare si fa o omleta subtire
pe care o rumenesti pe ambele parti,
apoi tai-o fasii.
3. Incinge wokul sau o tigaie mare neaderenta si prajeste cateva secunde sunca, -am folosit sunca afumata-,
adauga mazarea,
orezul fiert, fasiile de omleta,
condimenteaza cu sare si piper din rasnitele Kotanyi, dupa gust.
Inainte de a-l servi, poti adauga seminte prajite de susan, dupa gust.
Are un gust nemaipomenit, susanul ii da o aroma aparte si chiar de saturi de acest fel, nu-ti mai trebuie nimic pe langa ;-)
Mancatorul meu de orez cred ca ar fi super incantat de combinatie!!!
RăspundețiȘtergereCu siguranta va fi incantat, la fel cum a fost si mancatorul meu ;-)
ȘtergereMi-ai dat idee pentru maine, chiar nu mai stiu ce sa fac de mancare, ceva usor si repede....Multumesc pentru sugestie.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca o vei incerca, ai sa vezi cat e de bun si gustos ;-)
ȘtergereArata foarte bine , am sa incerc si eu. E si rapida!! Pupici!
RăspundețiȘtergereChiar te rog sa o incerci, plus ca daca faci cu mazare fiarta si orez prefiert, ca mine, esti gata in 15 minute. ;-) pupici
ȘtergereSa-i adaugi niste sos de soia si ghimbir, la final. Iese si mai si ;)
RăspundețiȘtergereMm, te cred, asa voi face data viitoare! Am mai vazut intr-o carte si cu germeni de fasole...deci, se poate varia si pe reteta asta ;-)
Ștergereimi place orezul , dar drept sa-ti zic cu ou nu am facut , o sa incerc !
RăspundețiȘtergereFoarte bun acst orez!
RăspundețiȘtergere