Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 28 martie 2014

Chec de ciocolata cu branza dulce si crema englezeasca







Chec de ciocolata cu ricotta.
M-a atras titlul, recunosc. Iar dupa ce am citit reteta din colectia Delicii in bucatarie, volumul Deserturi cu ciocolata, ed.Adevarul, 2011 mi-am zis ca trebuie sa-l prepar, dar cu branza dulce, branza proaspata de vaca, de-a noastra. Si mi-a iesit ;-)
Cum tocmai facusem si crema englezeasca cu alune de padure, vreau sa va spun ca s-a potrivit manusa cu checul, ca atare v-o recomand.


Pregatire: 30'
Preparare: 1h,
Dificultate: mica.
Calorii: 508

Ingrediente:

250g faina,
100g branza dulce/ricotta,
100g ciocolata neagra,
200g zahar,
75g alune de padure,
50g unt,
2 oua,
1 plic zahar vanilat,
1 plic drojdie uscata,
2 linguri lapte,
2 linguri de cafea.

Crema englezeasca cu alune de padure

Mod de preparare:

Intr-un castron mare bate indelung ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Trebuie sa obtii o compozitie spumoasa.

Toarna in fir subtire untul topit la bain-marie sau in cuptorul cu microunde.

Incorporeaza branza dulce


sau ricotta-eu ricotta nu am folosit niciodata, dar asa e reteta-un praf de sare, zaharul vanilat si faina cernuta impreuna cu drojdia.



Daca rezulta o compozitie prea densa, toarna putin lapte. Eu am turnat cafea (nu praf sau boabe, ci cafea gata facuta, lichida) ;-)

 Pune ciocolata si laptele intr-o craticioara, topeste-o la bain-marie si incorporeaz-o in compozitie.

Adauga alunele taiate mare pe care, initial,  le-ati tras putin intr-o tigaie fara grasimi, le-ati decojit si le-ati lasat la racit. In reteta scria 100g alune de padure, dar au fost prea multe si 75g. Cred ca cel mai bine e 50g, sunt suficiente.



Toarna totul intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina sau pesmet.


Coace 55 de minute la 150 de grade C in cuptorul preincalzit.






Lasa checul sa se raceasca si serveste-l cu crema englezeasca cu alune de padure.

Si cu o cafea ;-)




Si cu multa crema englezeasca cu alune de padure ;-)


Lingurita e noua mea achizitie dintr-un targ de antichitati. A costat doar 5 lei ;-) Mi s-a spus ca e pentru creme si sosuri. La fix, nu? ;-)




8 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.