Chec de ciocolata cu ricotta.
M-a atras titlul, recunosc. Iar dupa ce am citit reteta din colectia Delicii in bucatarie, volumul Deserturi cu ciocolata, ed.Adevarul, 2011 mi-am zis ca trebuie sa-l prepar, dar cu branza dulce, branza proaspata de vaca, de-a noastra. Si mi-a iesit ;-)
Cum tocmai facusem si crema englezeasca cu alune de padure, vreau sa va spun ca s-a potrivit manusa cu checul, ca atare v-o recomand.
Pregatire: 30'
Preparare: 1h,
Dificultate: mica.
Calorii: 508
Ingrediente:
250g faina,
100g branza dulce/ricotta,
100g ciocolata neagra,
200g zahar,
75g alune de padure,
50g unt,
2 oua,
1 plic zahar vanilat,
1 plic drojdie uscata,
2 linguri lapte,
2 linguri de cafea.
Crema englezeasca cu alune de padure
Mod de preparare:
Intr-un castron mare bate indelung ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Trebuie sa obtii o compozitie spumoasa.
Toarna in fir subtire untul topit la bain-marie sau in cuptorul cu microunde.
Incorporeaza branza dulce
sau ricotta-eu ricotta nu am folosit niciodata, dar asa e reteta-un praf de sare, zaharul vanilat si faina cernuta impreuna cu drojdia.
Daca rezulta o compozitie prea densa, toarna putin lapte. Eu am turnat cafea (nu praf sau boabe, ci cafea gata facuta, lichida) ;-)
Pune ciocolata si laptele intr-o craticioara, topeste-o la bain-marie si incorporeaz-o in compozitie.
Adauga alunele taiate mare pe care, initial, le-ati tras putin intr-o tigaie fara grasimi, le-ati decojit si le-ati lasat la racit. In reteta scria 100g alune de padure, dar au fost prea multe si 75g. Cred ca cel mai bine e 50g, sunt suficiente.
Toarna totul intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina sau pesmet.
Coace 55 de minute la 150 de grade C in cuptorul preincalzit.
Lasa checul sa se raceasca si serveste-l cu crema englezeasca cu alune de padure.
Si cu o cafea ;-)
Si cu multa crema englezeasca cu alune de padure ;-)
Lingurita e noua mea achizitie dintr-un targ de antichitati. A costat doar 5 lei ;-) Mi s-a spus ca e pentru creme si sosuri. La fix, nu? ;-)
Delicios trebuie sa fie. Toate ingredientele imi plac.
RăspundețiȘtergerePupici lui Tudor.
Delicios! ;)
RăspundețiȘtergereArata fain tare checul!
RăspundețiȘtergereDelicios chec! Pentru pofticiosi mai este vreo bucatica?
RăspundețiȘtergereFoarte bun checul!
RăspundețiȘtergereSUPERB ! DELICIOS!!
RăspundețiȘtergereInteresant! <3 Multumesc, Liana.
RăspundețiȘtergereCe poezie e-n farfuriile tale !
RăspundețiȘtergere