Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 25 martie 2014

Medalion de somon cu taitei de orez







Azi, 25 martie, credincioșii sărbătoresc Buna vestire sau, cum se mai numește în popor, Blagoveștenia. Cei care țin Marele Post al Paștelui au dezlegare la pește. În această zi, Fecioara Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavriil că-l va naşte pe Fiul lui Dumnezeu. Sărbătoarea Bunei Vestiri întâmpină şi sosirea rândunelelor, dar și primul cântat al cucului, zi numită în calendar Ziua Cucului.
Sper ca ati avut bani in buzunare!! 

Si eu vreo cativa lei, dupa ce am fost nevoita sa sparg pusculita lu' ala micu' :P

Sa revenim la peste. Aveam medalioane de somon proaspat de la Ocean Fish si am dat peste o
 reteta  din revista Secretele bucatariei nr.3/2014 si m-am pus pe treaba ;-)

Ingrediente:
4 medalioane de somon Ocean Fish,
2 linguri seminte de susan,
2 linguri seminte de coriandru/in,
1/2 lingurita sare,
1 lingura boia dulce,
2 linguri ulei,
2 linguri alge nori,
un pachet taitei de orez(vermicelli),
1 ardei iute,
1/2 ardei gras rosu,
1/2 ardei gras galben,
2 linguri sos de soia,
1 lingurita otet de orez,
1 lingura de vin dulce,
coriandru/patrunjel,
sare si piper,
1 lingurita condimente 5 senses Exotisch Kotanyi.

Mod de preparare:

1. Se curata medalioane de somon si se sterg.
Se amesteca susanul cu boia, in si sare; se tavalesc medalioanele prin acest amestec.


Se preseaza bine si se dau la frigider.

2. Taiteii de orez se lasa in apa fierbinte cateva minute,


conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se trec printr-un jet de apa rece.Se lasa la scurs.

3.Ardeii grasi se taie fasii, cel iute rondele si se trag in ulei pana se distuie.


 Se adauga sosul de soia, vinul si otetul, algele(eu nu am avut) si coriandrul/patrunjelul tocat, apoi taiteii.
Se presara o lingurita de condimente 5 senses Exotisch Kotanyi care contine: sare de mare cu aroma de curcuma si lamaie, mango, chimen negru, chili, trifoi, ghimbir.



4.Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc bucatile de peste cca 3-4 minute pe fiecare parte.



5.Intr-o farfurie se pune 100g de taitei de orez, iar peste ei se aseaza un medalion de somon. Se presara frunze de coriandru/patrunjel si se serveste.




 Se stoarce lamaie proaspata peste fiecare medalion.



2 comentarii :

  1. Arata foarte bine si sunt sigura ca a fost foarte bun! Brava!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, draga Nico! :* Dar sincer iti spun ca in loc de boia data viitoare voi folosi faina.

      Ștergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.