Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 16 martie 2014

Salau aromat cu garnitura de legume









Nu am avut si nici nu am mancat niciodata salau, dar mi-am zis ca ar fi cazul sa-l incerc, mai  ales ca e de la Ocean Fish, o firma cunoscuta si apreciata pentru produse ei, fiind liderul de piata la semipreparate din peste, fructe de mare si peste congelat sau afumat.
Salaul este dupa stiuca, un important peste rapitor de apa dulce, el vede si in ape tulburi si are un auz mai bun decat crapul. Este un peste foarte apreciat pentru carnea lui gustoasa.
Acum, ca l-am gatit si mancat, pot sa va zic ca e extraordinar!!! Carnea lui alba e foarte gustoasa.
Reteta e din cartea Preparate din peste, Ed.Adevarul, 2011.

Ingrediente:
4 fileuri de salau (100g fiecare) Ocean Fish,
2 linguri ulei de masline extravirgin,
1 lingura cimbru maruntit Kotanyi,
1 lingura busuioc bio Kotanyi,
1 lingura patrunjel bio Kotanyi,
piper cu lamaie din rasnita Kotanyi.

Pentru garnitura de legume:
1 dovlecel,
1 morcov,
3 fire de ceapa verde,
100g telina,
1/2 ardei rosu,
1/2 ardei verde,
2 linguri de ulei de masline extravirgin,
200ml vin alb demisec,
sare si piper.

Mod de preparare:

Salaul meu a fost congelat si a fost o punga de 1 kg de la Ocean Fish.



L-am impartit in doua, pentru doua retete.
Daca veti avea un salau proaspat, curatiti-l de solzi si de oase, eviscerati-l, apoi filetati-l, taiati-l pe lungime cu un cutit ascutit.

Daca aveti ierburi aromatice proaspete, spalati-le bine, zvantati-le, apoi tocati-le foarte marunt.

Eu am folosit ierburi aromatice uscate si bio de la Kotanyi.
Am pus cate o lingura din fiecare plic si le-am amestecat cu uleiul de masline extravirgin,



 apoi am intins pasta peste fileurile de peste.
Am taiat un fileu pe lungime, apoi fiecare bucata in doua.





Am acoperit cu folie alimentara, le-am pus in frigider si le-am lasat 10 minute sa se marineze.

Intre timp, spalati si curatati dovlecelul, morcovul, telina si ardeii. Taiati-le cubulete egale. Ceapa verde taiati-o rondele.

Incingeti o tigaie neaderenta, ungeti-o cu ulei, puneti in ea ceapa verde, lasati-o cateva minute, adaugati morcovul si telina, ardeii, apoi dovlecelul. Puneti sare si piper, dupa gust.


Turnati vinul dupa ce legumele s-au distuit



Frigeti pestele intr-o tigaie neaderenta, fara ulei, pe ambele parti, 7-8 minute.





Asezonatile cu sare si piper cu lamaie din rasnita Kotanyi.




Pe o farfurie plata puneti inelul de inox, turnati legumele,



apasati-le un pic, apoi scoateti inelul. Asezati trei fileuri de salau peste legume.



Stropiti farfuria cu zeama de lamaie si presarati un pic de cimbru.



Serviti cu lamaie ;-)


Pofta buna!!




6 comentarii :

  1. un deliciu, in general salaul este un peste foarte delicios

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu consum eu prea mult peste dar zau daca nu as manca acum 2 portii de la tine! pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu sunt eu fan peste, dar....salaul asta chiar imi place !
    Te astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Reteta asta ar merge la restaurant, frumos imi place cum arata nu e aglomerata farfuria...Spor la retete.

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.