Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 27 martie 2014

Crema englezeasca cu alune de padure






Am vrut un sos dulce pentru clatite. Un altfel de sos, mai deosebit putin.
Si l-am gasit in colectia Delicii in bucatarie, in cartea Sosuri si conserve, ed.Adevarul, 2011.

Pregatire: 20'
Preparare: 15'
Dificultate: medie

Ingrediente:
500ml lapte integral,
4 galbenusuri,
120g zahar,
1 lingurita crema de alune de padure Nutella,
un varf de cutit de sare,
50g alune de padure curatate.

Mod de preparare:

1.Incalzeste laptele, pune crema de alune de padure-eu am folosit Nutella-


  si amesteca pana cand se dizolva complet.

2. Pune galbenusurile intr-un vas si bate-le cu sarea si cu zaharul



pana cand ajung o spuma galbena.



3. Toarna in fir subtire laptele aromatizat cu crema de alune -eu am facut invers-



si incorporeaza-l, amestecand continuu;



pune vasul din nou pe foc(sau, mai bine, la bain-marie, avand grija ca apa sa nu clocoteasca).

4. Amesteca in continuare cu telul pana cand obtii o crema catifelata (este gata cand aceasta se tine pe fundul unei linguri introduse in crema).






Scufunda fundul vasului intr-altul mai mare cu apa cu gheata pentru a opri fierberea si a pastra consistenta cremei.


5. Toarn-o intr-o sosiera si presara cateva alune tocate marunt, pe care le-ai tras inainte  intr-o tigaie fara grasimi, le-ai decojit si le-ai lasat la racit.



Poti servi crema englezeasca cu alune de padure cu orice fel de dulciuri pufoase preparate din aluat dospit.
Eu sincer va spun ca merge si cu clatite



 si cu checuri de ciocolata. Mai exact Chec de ciocolata cu branza dulce si alune de padure.



In curand, pe blog ;-)





5 comentarii :

  1. Cu siguranta a mers de minune atat langa chec cat si langa clatite...Yamiii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Provocatoare crema aceasta englezeasca!

    RăspundețiȘtergere
  3. Merge , merge !!! Vreau si eu o portie, acuma nu stiu, sa o servesc cu clatite, sau cu deliciosul chec de ciocolata, nu ma pot decide, asadar vreau sa gust din fiecare! pupic!!

    RăspundețiȘtergere
  4. M-ai provocat cu crema asta! Ma ling pe degete, imi dai voie? :)))))))

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.