Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 10 martie 2014

Fursecuri cu cafea, alune de padure si crema de vanilie


 









Ce sunt mai bune la cafea, decat niste fursecuri cu cafea, huh? Doza dubla de cafea si energie pentru doua zile ;-) Iar crema de vanilie spumoasa e delicioasa!!!
Reteta e din revista Femeia de azi nr. 25/2011.


Ingrediente:
110g unt la temperatura camerei,
100g faina,
1 galbenus,
50g zahar pudra vanilat,
50g alune de padure,
1 lingura cacao neagra,
2 plicuri de cafea 3in 1 Jacobs,
1/2 lingurita cu praf de copt,
1/4 lingurita cu scortisoara.

Mod de preparare:

Freaca untul cu zaharul, apoi adauga galbenusul.


Incorporeaza faina proaspat cernuta cu scortisoara, cacaua, un plic de cafea 3 in 1 Jacobs si praful de copt.


Alunele de padure se trag putin intr-o tigaie fara grasime ca sa se poata decoji usor. Se lasa sa se raceasca, apoi se macina. Se adauga in compozitie si se amesteca.



Se obtine un aluat moale si lucios, care se poate modela usor.

Pe o farfurie plata se presara cafeaua 3 in 1 Jacobs din al doilea plic si se tavaleste o gramajoara de aluat luata cu o lingurita.


Se modeleaza bilute si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.


Preseaza-le cu podul palmei si coace-le la cuptor, la foc moderat, zece minute.



La inceput, fursecurile sunt moi, dar dupa ce se racesc, se intaresc. Uniti-le cu crema de vanilie sau orice alta crema pe gustul vostru.

Crema de vanilie
Ingrediente:
1 plic de budinca de vanilie Dr.Oetker,
3 linguri de zahar,
1 plic de zahar vanilat,
500ml lapte,
1 ou.

Mod de preparare:

Pentru a obtine o budinca mai spumoasa, amestecati continutul plicului cu 6 linguri cu lapte rece,  zaharul si galbenusul de ou. Fierbeti restul de lapte. Luati-l apoi de pe foc si adaugati amestecul preparat anterior. Puneti din nou la foc mic cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei. Luati amestecul de pe foc si lasati-l sa se raceasca timp de 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Bateti spuma albusul de ou si incorporati-l usor in budinca preparata.


Puneti intr-un pos crema racita si umpleti cate un fursec.


Acoperiti cu un alt fursec.


 Pentru decor:
50g ciocolata amaruie,
alune de padure taiate marunt,
boabe de cafea de ciocolata amaruie.

Topiti ciocolata pe bain-marie, apoi turnati-o in fir subtire peste fursecul de deasupra.
Presarati alunele macinate si asezati cate o boaba de cafea de ciocolata pe fiecare fursec.





5 comentarii :

  1. M-ai omorat cu cafeloasele astea. Arata minunat! Trimite si la mine cateva. :">

    RăspundețiȘtergere
  2. Uau, ce bine arata... Reteta asta e ca si... sustrasa ... Neaparat trebuie sa-mi satisfac gusturile si curiozitatea ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaiii ce nebunie nebuneasca am gasit aici...Mmm parca le simt gustul. Grozave!..

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.