Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 2 aprilie 2014

Clatite cu branza dulce si crema englezeasca cu alune de padure












 Sunt fan clatite! 
Dar asta cred ca stiti ceva ;-)
Si de cand am descoperit Crema englezeasca cu alune de padure, am preparat si Chec de ciocolata cu branza dulce si crema englezeasca cu alune de padure si aceste clatite de-li-cioa-se!

Ingrediente pentru clatite(aprox.20 buc.):

4 oua,
2 cesti de faina,
2 pahare cu lapte,
un praf de sare,
2 linguri zahar,
2 linguri ulei.



Mod de preparare:

Toate ingredientele pentru clatite eu le pun in blender si dupa ce se amesteca bine de tot, las compozitia la odihna timp de o ora. Apoi, inainte de a face clatitele amestec bine compozitia si fac clatitele in tigaia speciala pentru clatite de la Tefal.

Mai am o reteta de Clatite cu crema de branza si fructe, daca sunteti fani branza ;-)


Ingrediente pentru Crema englezeasca:

500ml lapte integral,
4 galbenusuri,
120g zahar,
1 lingurita crema de alune de padure Nutella,
un varf de cutit de sare,
50g alune de padure curatate.


Mod de preparare:

1.Incalzeste laptele, pune crema de alune de padure-eu am folosit Nutella-si amesteca pana cand se dizolva complet.
2. Pune galbenusurile intr-un vas si bate-le cu sarea si cu zaharul pana cand ajung o spuma galbena.

3. Toarna in fir subtire laptele aromatizat cu crema de alune -eu am facut invers-si incorporeaza-l, amestecand continuu; pune vasul din nou pe foc(sau, mai bine, la bain-marie, avand grija ca apa sa nu clocoteasca).
4. Amesteca in continuare cu telul pana cand obtii o crema catifelata (este gata cand aceasta se tine pe fundul unei linguri introduse in crema).

Scufunda fundul vasului intr-altul mai mare cu apa cu gheata pentru a opri fierberea si a pastra consistenta cremei.

5. Toarn-o intr-o sosiera si presara cateva alune tocate marunt, pe care le-ai tras inainte  intr-o tigaie fara grasimi, le-ai decojit si le-ai lasat la racit.



Aveti imaginile pas cu pas aici!

Pentru umplerea clatitelor eu am folosit branza proaspata de vaci pe care am frecat-o cu zahar si zahar vanilat.

Pe fiecare clatita am pus doua linguri de branza dulce


Le-am impachetat ca pe sarmale, am pus cate doua in farfurie





si am turnat crema englezeasca in farfurie


Am mai facut cateva dare cu Nutella si am presarat alune de padure.

Au fost o ne-bu-nie!!




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.