Un aperitiv potrivit unor sarbatori in familie, zile de nasteri, onomastici etc.
O reteta din revista Femeia de azi, nr.21/2013.
Portii:10-12 buc.
Timp: 45'
Dificultate: medie
Ingrediente:
Pentru aluat:
250g faina,
90ml lapte caldut,
1 galbenus,
1 galbenus,
2 linguri cu ulei,
15g drojdie proaspata,
sare.
Pentru umplutura:
150g masline negre fara samburi,
2 catei de usturoi,
50ml ulei de masline.
Mod de preparare:
Cerne faina impreuna cu un praf de sare. Fa in mijloc o adancitura si pune drojdia dizolvata in laptele caldut. Acopera si lasa sa dospeasca 15 minute. Adauga galbenusul si uleiul,
framanta un aluat usor elastic. Acopera cu un servet si lasa-l sa creasca 30-40 de minute.
Pune maslinele si cateii de usturoi intr-un blender
si paseaza totul. La final, incorporeaza treptat uleiul de masline. Intinde din aluat o foaie mai subtire. Pune deasupra pasta de masline.
Ruleaza si taie rondele groase de 3-4 cm.
Asaza-le intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Unge melcisorii cu putin galbenus si lasa-l la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.
Sotul meu s-a pacalit, a crezut ca sunt cu mac!! :P
Asa 'melcisori' sa tot mananci :) kisses
RăspundețiȘtergereGrozavi melcisorii!
RăspundețiȘtergereFoarte faini , un aperitiv minunat
RăspundețiȘtergereminunat aperitiv!eu dau berea!
RăspundețiȘtergerepup si seara buna!
buna idee, consum pasta de masline pe paine...dar merge parca binisor si asa :)
RăspundețiȘtergere