Cand esti in criza de timp si nu mai poti de foame, sau esti foarte obosit si nu ai chef sa faci de mancare, intotdeauna niste felii de paine cu ceva peste ele te scot din incurcatura. Cel putin, mie asa mi se intampla. Desigur, aceste felii de paine pe care vi le prezint, sunt ceva mai deosebite, iar acel "ceva" care le acopera, are un gust nespus de bun.
Reteta e din cartea Antreuri si gustari, din colectia Delicii in bucatarie, Biblioteca Adevarul, 2011.
Va invit sa le incercati ;-)
Pofta buna!
Pregatire: 15'
Preparare: 3'
Dificultate: mica
Calorii: 206
Vin: Francusa
Pentru tartine:
4 felii de paine toast,
60g prosciutto,
80g branza proaspata de vaca,
2 linguri miez de nuca,
50g civeta sau ceapa verde,
sare si piper.
Pentru decor:
1/4 avocado,
2 felii de prosciutto..
Curata painea de coaja si tai-o triunghiuri, apoi pune-o pe o tava si da-i 3 minute la cuptor.
Sfarama branza si cu ajutorul unei linguri de lemn, amestec-o bine cu nucile
si civeta tocate-spalate si sterse-, adaugand sare si piper, dupa gust.
Amestecati.
1. Taie prosciutto mai intai fasiute, apoi cubulete. Incorporeaz-o in crema de branza.
Curata de coaja fructul de avocado si taie-l cubulete mici.
2. Pune cate o lingura de crema pe fiecare felie de paine prajita si decoreaza cu fasiute de prosciutto si cubulete de avocado.
Delicioase au fost!
Minunate pentru micul dejun de maine dimineata!
RăspundețiȘtergereTocmai am primit niste sonc, asa ca vine la fix reteta ta! O duminica frumoasa! Te pup
RăspundețiȘtergereAstea trebuie sa fie foarte sanatoase !!!
RăspundețiȘtergereArata tare , tare fain si sunt sigura ca au si disparut urgent din farfurii....
Te tzuc cu drag !