Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 23 martie 2013

Tartine cu crema de branza, avocado si prosciutto










 Cand esti in criza de timp si nu mai poti de foame, sau esti foarte obosit si nu ai chef sa faci de mancare, intotdeauna niste felii de paine cu ceva peste ele te scot din incurcatura. Cel putin, mie asa mi se intampla. Desigur, aceste felii de paine pe care vi le prezint, sunt ceva mai deosebite, iar acel "ceva" care le acopera, are un gust nespus de bun.

Reteta e din cartea Antreuri si gustari, din colectia Delicii in bucatarie, Biblioteca Adevarul, 2011.

Va invit sa le incercati ;-)

Pofta buna!


Pregatire: 15'
Preparare: 3'
Dificultate: mica
Calorii: 206
Vin: Francusa


Pentru tartine:

4 felii de paine toast,
60g prosciutto,
80g branza proaspata de vaca,
2 linguri miez de nuca,
50g civeta sau ceapa verde,
sare si piper.

Pentru decor:

1/4 avocado,
2 felii de prosciutto..


Curata painea de coaja si tai-o triunghiuri, apoi pune-o pe o tava si da-i 3 minute la cuptor.



 Sfarama branza si cu ajutorul unei linguri de lemn, amestec-o bine cu nucile



 si civeta tocate-spalate  si sterse-, adaugand sare si piper, dupa gust.






Amestecati.




1. Taie prosciutto mai intai fasiute, apoi cubulete. Incorporeaz-o in crema de branza.



Curata de coaja fructul de avocado si taie-l cubulete mici.


2. Pune cate o lingura de crema pe fiecare felie de paine prajita si decoreaza cu fasiute de prosciutto si cubulete de avocado.


Delicioase au fost!


3 comentarii :

  1. Minunate pentru micul dejun de maine dimineata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai am primit niste sonc, asa ca vine la fix reteta ta! O duminica frumoasa! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Astea trebuie sa fie foarte sanatoase !!!
    Arata tare , tare fain si sunt sigura ca au si disparut urgent din farfurii....
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.