Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
joi, 7 martie 2013
Pizza ruseasca
E prea devreme pentr o pizza ruseasca cu somon afumat, rucola si icre germane roz, huh?
Eu zic ca se potriveste de Martisor ;-)
E un adevarat rasfat, ce mai!
Reteta este din cartea Delicii in bucatarie, Pizza si focaccia, Colectia Adevarul 2011.
Pregatire: 15'
Preparare: 25'
Dificulate: mica
Calorii: 540
Ingrediente pentru aluat:
150g faina alba 000,
100g faina integrala de grau,
125ml aa,
8g drojdie de bere,
2 linguri ulei de masline extravirgin,
sare.
Pentru topping:
250g mascarpone,
180g somon marinat Ocean Fish,
30g icre germane roz /de Manciuria/caviar,
2 linguri ulei de masline extravirgin,
400g rucola,
1 lingurita de marar verde tocat,
sare.
Preparare:
Amesteca cele doua tipuri de fainasi asaza-le in forma de movilita pe o planseta. Pune in mijloc drojdia dizolvata in apa calduta, uleiul de masline si un praf de sare. Framanta binepana cand obtiiun aluat moale si omogen, apoi lasa-l sa creasca cel putin o ora.
Intinde cu sucitorul 4 discuri subtiri din aluat cu diametrul de cca 22cm.
Acopera discurile de aluat cu un strat subtire de mascarpone-merge si smantana obisnuita;-)
-presara un praf de sare si distribuie deasupra somonul marinat Ocean Fish taiat fasii subtiri.
Stropeste cu un fir de ulei de masline si coace pizzele 25 de minute la 200 de grade. Scoate-le din cuptor si presara-le cu frunze de rucola
marar tocat-eu am pus uscat - si icre germane roz de la Ocean Fish.
Serveste-le imediat!
Stiai ca:
denumirea de "caviar" desemneaza icrele de sturion sarate si preparate dupa un procedeu special. Se consumau cu precadere la Curtea tarului, raspandit apoi in Franta, mai ales la Paris, de catre aristocratia rusa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Mamma mia, te-ai indurat sa pui icrele si somonul deasupra pe pizza ?! Eu m-as fi dat la ele, asa cum sint :P O pizza va rog, ca-i proaspata nu de anul trecut... si nu pleca la restaurant cind vin in vizita, da ?! Pupici !
RăspundețiȘtergereDap, m-am indurat! Si da, e proaspata ;-) Tu ar trebui sa vii la mine cand sunt acasa, nu la restaurant :P Pupici multi :*
ȘtergereVai de capul meu! Cat de bine arata! M-ai terminat cu somonul asta, iar pizza cu somon e dementiala! Vreau o bucata din rusoaica ta. :) Pup!
RăspundețiȘtergereHi,hi...iti dau cu drag o bucata din rusoaica mea :<3 puup!
ȘtergereEu nu vad ce-i rusesc la ea… ;)
RăspundețiȘtergereDar imi place cum arata indiferent de nume.
Caviarul, draga Kadia, cica e tipic rusesc ;-)
ȘtergereCe delicatesa!
RăspundețiȘtergereRasfat, nu alta ;-)
ȘtergereArata bine si apetisant.Pupici lui tudor.
RăspundețiȘtergereE mult diferita de ce pizza mancam noi de obicei, dar a fost foarte buna, crede-ma ;-) te pupam :* :*
Ștergeremmm...ce sa zic ? m-ai dat pe spate ! :)
RăspundețiȘtergereZi zau cu limba scoasa :P
Ștergereeu nu ma impac cu rucola...in rest e perfecta!
RăspundețiȘtergereEi, iaca, pentru prima data ne-am inteles si noi ...adica, eu cu rucola ;-)
Ștergerema primesti si pe mine in blogrollul tau? sau poate te intereseaza un schimb de linkuri/bannere. multumesc!
RăspundețiȘtergereDesigur, cu drag!
ȘtergereSuepr pizza asta! Combinatia imi place mult de tot, si clar nu m-as fi gandit la o pizza cu somon :P La multi ani Liana draga!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place! La multi ani si tie, o primavara faina si tie :*
ȘtergereLa multi ani!
RăspundețiȘtergereMultumesc la fel!
ȘtergereBuna Liana. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html
RăspundețiȘtergereO primavara frumoasa sa ai :)
Multumesc pt. invitatie, Brindusa! O primavara frumoasa si tie ;-)
Ștergere