Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 7 martie 2013

Pizza ruseasca






E prea devreme pentr o pizza ruseasca cu somon afumat, rucola si icre germane roz, huh?
Eu zic ca se potriveste de Martisor ;-)
E un adevarat rasfat, ce mai!

Reteta este din cartea Delicii in bucatarie, Pizza si focaccia, Colectia Adevarul 2011.

Pregatire: 15'
Preparare: 25'
Dificulate: mica
Calorii: 540

Ingrediente pentru aluat:

150g faina alba 000,
100g faina integrala de grau,
125ml aa,
8g drojdie de bere,
2 linguri ulei de masline extravirgin,
sare.

Pentru topping:

250g mascarpone,
180g somon marinat Ocean Fish,
30g icre germane roz /de Manciuria/caviar,
2 linguri ulei de masline extravirgin,
400g rucola,
1 lingurita de marar verde tocat,
sare.

Preparare:

Amesteca cele doua tipuri de fainasi asaza-le in forma de movilita pe o planseta. Pune in mijloc drojdia dizolvata in apa calduta, uleiul de masline si un praf de sare. Framanta binepana cand obtiiun aluat moale si omogen, apoi lasa-l sa creasca cel putin o ora.

Intinde cu sucitorul 4 discuri subtiri din aluat cu diametrul de cca 22cm.

Acopera discurile de aluat cu un strat subtire de mascarpone-merge si smantana obisnuita;-)



-presara un praf de sare si distribuie deasupra somonul marinat  Ocean Fish taiat fasii subtiri.



Stropeste cu un fir de ulei de masline si coace pizzele 25 de minute la 200 de grade. Scoate-le din cuptor si presara-le cu frunze de rucola



marar tocat-eu am pus uscat - si icre germane roz de la Ocean Fish.





Serveste-le imediat!







Stiai ca:
denumirea de "caviar" desemneaza icrele de sturion sarate si preparate dupa un procedeu special. Se consumau cu precadere la Curtea tarului, raspandit apoi in Franta, mai ales la Paris, de catre aristocratia rusa.

22 de comentarii :

  1. Mamma mia, te-ai indurat sa pui icrele si somonul deasupra pe pizza ?! Eu m-as fi dat la ele, asa cum sint :P O pizza va rog, ca-i proaspata nu de anul trecut... si nu pleca la restaurant cind vin in vizita, da ?! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap, m-am indurat! Si da, e proaspata ;-) Tu ar trebui sa vii la mine cand sunt acasa, nu la restaurant :P Pupici multi :*

      Ștergere
  2. Vai de capul meu! Cat de bine arata! M-ai terminat cu somonul asta, iar pizza cu somon e dementiala! Vreau o bucata din rusoaica ta. :) Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi,hi...iti dau cu drag o bucata din rusoaica mea :<3 puup!

      Ștergere
  3. Eu nu vad ce-i rusesc la ea… ;)
    Dar imi place cum arata indiferent de nume.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Caviarul, draga Kadia, cica e tipic rusesc ;-)

      Ștergere
  4. Arata bine si apetisant.Pupici lui tudor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mult diferita de ce pizza mancam noi de obicei, dar a fost foarte buna, crede-ma ;-) te pupam :* :*

      Ștergere
  5. mmm...ce sa zic ? m-ai dat pe spate ! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. eu nu ma impac cu rucola...in rest e perfecta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, iaca, pentru prima data ne-am inteles si noi ...adica, eu cu rucola ;-)

      Ștergere
  7. ma primesti si pe mine in blogrollul tau? sau poate te intereseaza un schimb de linkuri/bannere. multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Suepr pizza asta! Combinatia imi place mult de tot, si clar nu m-as fi gandit la o pizza cu somon :P La multi ani Liana draga!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place! La multi ani si tie, o primavara faina si tie :*

      Ștergere
  9. Buna Liana. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html

    O primavara frumoasa sa ai :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pt. invitatie, Brindusa! O primavara frumoasa si tie ;-)

      Ștergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.