-Mami, hai sa facem catelusi!!(Fursecuri Catelusi si cateluse). Te rooog-mi-a zis insistent Tudor, dupa ce aproape un an de zile nu am mai preparat nimic cu el, deoarece am descoperit ca e alergic la ...faina! Sa mor cand am aflat....asa ca da-i tratamente, da-i medicamente, pana cand starea lui s-a ameliorat, plus ca l-am tinut departe de bucatarie. Adica, ii dadeam sa manance doar in camera, nu mai avea ce cauta in bucatarie, iar sa fie ajutor de bucatar, nici vorba.
Cum perioada rea trecuse, tratamentul se terminase, numai bine a venit propunerea din partea Kotanyi de a gati impreuna cu fiul meu o reteta pentru copii. Sortul si boneta Kotanyi rosii ca focul, primite in dar,
i-au venit atat de bine lui Tudor, incat am intrat hotarati in bucatarie. Astfel incat, ne-am suflecat manecile si ne-am pus pe treaba. Am gasit si o reteta haioasa care ne-a cazut cu tronc: "Omizi" delicioase..hi,hi,hi
Aceasta este cea de-a treia reteta prezentata in newsletterul Kotanyi pe luna februarie.
Multumim frumos, Kotanyi Romania!
Pentru a vedea mai multe poze cu Tudor din timpul prepararii acestei retete, accesati blogul Micii bucatari. Multumim! :*
Ingrediente:
Pentru
aluat:
200ml
lapte,
60g unt,
500g faina,
1 plic
drojdie uscata,
30g zahar,
1 plic
zahar vanilat,
1 lingura coaja de lamaie Kotanyi,
½ lingura
sare,
1 ou,
1 albus de
ou,
100g
stafide.
Pentru uns:
un galbenus,
o lingura
de lapte,
16 stafide.
Mod de preparare:
1.Incalzeste
laptele intr-o oala si topeste untul in acesta.
2. Cerne faina si amestec-o cu
drojdia.
3. Adauga laptele cu untul peste faina, fara stafide,
si amesteca-le putin cu ajutorul unui mixer la viteza mica sau cu mana, apoi timp de
5 minute la viteza mare pentru a le omogeniza.
4. Acopera
recipientul si lasa compozitia la crescut, la loc cald.L-am lasat aproape o ora.
Intre timp,
preincalzeste cuptorul.
5. Framanta
putin aluatul.
6. Adauga stafidele
si mai framanta putin.
7. Formeaza un rulou din
aluat si taie-l in 8 bucati.
8. Imparte apoi fiecare bucata in 5 bucati mai mici.
Formeaza bile din cele 5 bucati mici si aseaza-le strans una langa alt ape
tava.
9. Amesteca galbenusul cu laptele si unge cu ajutorul unei pensule suprafata
omizilor. Pune cate doua stafide pe fiecare omida drept ochi.
10. Introdu
tava in cuptor la 180 de grade si coace cca 25 de minute.
Siiiii...gata omizile!!!
Aici este o omida uriasa!!
Care au pornit atacul!!
Pentru a vedea mai multe poze cu Tudor din timpul prepararii acestei retete, accesati blogul Micii bucatari. Multumim! :*
Tudor e tare scump! Pacat ca trebuie sa stea departe de faina! Si omizile sunt interesante. Imi place ca le-ai dat si frunze sa manance!:)
RăspundețiȘtergereFelicitari Tudor,succes in totu pupici
RăspundețiȘtergereCe scumpel e baietelul tau, iti vine sa-l papi cu tot cu omizi :) Si ce bunatate a pregatit el!!
RăspundețiȘtergereTare dragalase sunt omizile! Imi pare rau pentru Tudor, sper sa-i treaca alergia pentru ca e tare simpatic si e un mare ajutor in buctarie din cate observ.
RăspundețiȘtergereSa-ti pup eu bucatarul! ... si sa-ti manînc si omizile :D
RăspundețiȘtergereVa pup!
Faina ideea cu omizile!
RăspundețiȘtergereSimpatice omizile tale, dar mai ales seful lor !Pupu-va!
RăspundețiȘtergereFelicitari Tudor !!!
RăspundețiȘtergereDar...sa nu le papati, ca prea fain arata...
Te tzuc cu drag si weekend minunat sa ai !
OF, imi pare rau ce aud. Inteleg ca e alergic la faina in stare ... cruda, nu la preparatele cu faina, nu? Si eu cand lucrez cu faina tusesc si stranut de mama focului, insa mi se intampla numai la faina de cumparat, care e fff fina si cred ca se disperseaza in aer si imi irita caile respiratorii. La cea adusa direct de la moara, de la bunici, n-am nimic.
RăspundețiȘtergereF simpatice omizile voastre.
Inedita idee! foarte interesant ce poti face din ceva simplu!
RăspundețiȘtergere