Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 12 martie 2013

"Omizi" delicioase

Made by Liana&Tudor





-Mami, hai sa facem catelusi!!(Fursecuri Catelusi si cateluse). Te rooog-mi-a zis insistent Tudor, dupa ce aproape un an de zile nu am mai preparat nimic cu el, deoarece am descoperit ca e alergic la ...faina! Sa mor cand am aflat....asa ca da-i tratamente, da-i medicamente, pana cand starea lui s-a ameliorat, plus ca l-am tinut departe de bucatarie. Adica, ii dadeam sa manance doar in camera, nu mai avea ce cauta in bucatarie, iar sa fie ajutor de bucatar, nici vorba.
Cum perioada rea trecuse, tratamentul se terminase, numai bine a venit propunerea din partea Kotanyi de a gati impreuna cu fiul meu o reteta pentru copii. Sortul si boneta Kotanyi rosii ca focul, primite in dar,




  i-au venit atat de bine lui Tudor, incat am intrat hotarati in bucatarie. Astfel incat, ne-am suflecat manecile si ne-am pus pe treaba. Am gasit si o reteta haioasa care ne-a cazut cu tronc: "Omizi" delicioase..hi,hi,hi




Aceasta este cea de-a treia reteta prezentata in newsletterul Kotanyi pe luna februarie.
Multumim frumos, Kotanyi Romania!

Pentru a vedea mai multe poze cu Tudor din timpul prepararii acestei retete, accesati blogul Micii bucatari. Multumim! :*




Ingrediente:

Pentru aluat:

200ml lapte,
60g unt,
500g faina,
1 plic drojdie uscata,
30g zahar,
1 plic zahar vanilat,
1 lingura coaja de lamaie Kotanyi,
½ lingura sare,
1 ou,
1 albus de ou,
100g stafide.


Pentru uns:
un galbenus,
o lingura de lapte,
16 stafide.

Mod de preparare:

1.Incalzeste laptele intr-o oala si topeste untul in acesta. 

2. Cerne faina si amestec-o cu drojdia. 

3. Adauga laptele cu untul peste faina, fara stafide,




 si amesteca-le putin cu ajutorul unui mixer la viteza mica sau cu mana, apoi timp de 5 minute la viteza mare pentru  a le omogeniza.



4. Acopera recipientul si lasa compozitia la crescut, la loc cald.L-am lasat aproape o ora.


 Intre timp, preincalzeste cuptorul.

5. Framanta putin aluatul. 

6. Adauga stafidele



si mai framanta putin. 

7. Formeaza un rulou din aluat si taie-l in 8 bucati.

8.  Imparte apoi fiecare bucata in 5 bucati mai mici. Formeaza bile din cele 5 bucati mici si aseaza-le strans una langa alt ape tava. 

9. Amesteca galbenusul cu laptele si unge cu ajutorul unei pensule suprafata omizilor. Pune cate doua stafide pe fiecare omida drept ochi.

10. Introdu tava in cuptor la 180 de grade si coace cca 25 de minute.

Siiiii...gata omizile!!!

Aici este o omida uriasa!!



Care au pornit atacul!!


 Pentru a vedea mai multe poze cu Tudor din timpul prepararii acestei retete, accesati blogul Micii bucatari. Multumim! :*


10 comentarii :

  1. Tudor e tare scump! Pacat ca trebuie sa stea departe de faina! Si omizile sunt interesante. Imi place ca le-ai dat si frunze sa manance!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Tudor,succes in totu pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce scumpel e baietelul tau, iti vine sa-l papi cu tot cu omizi :) Si ce bunatate a pregatit el!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare dragalase sunt omizile! Imi pare rau pentru Tudor, sper sa-i treaca alergia pentru ca e tare simpatic si e un mare ajutor in buctarie din cate observ.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa-ti pup eu bucatarul! ... si sa-ti manînc si omizile :D
    Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Simpatice omizile tale, dar mai ales seful lor !Pupu-va!

    RăspundețiȘtergere

  7. Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    În această săptămână "Reteta fritters dovleac" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
    drăguţ.

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari Tudor !!!
    Dar...sa nu le papati, ca prea fain arata...
    Te tzuc cu drag si weekend minunat sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  9. OF, imi pare rau ce aud. Inteleg ca e alergic la faina in stare ... cruda, nu la preparatele cu faina, nu? Si eu cand lucrez cu faina tusesc si stranut de mama focului, insa mi se intampla numai la faina de cumparat, care e fff fina si cred ca se disperseaza in aer si imi irita caile respiratorii. La cea adusa direct de la moara, de la bunici, n-am nimic.
    F simpatice omizile voastre.

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.