Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
marți, 26 martie 2013
Tarta cu surimi
Mi-e dor de mare...rau de tot...m-as arunca in valuri, zau....si la Timisoara ninge de rupe la sfarsitul lui martie...
Ca sa-mi astampar dorul de mare m-am gandit sa prepar o tarta pescareasca cu surimi.
Surimi e o specialitate japoneza venita din Tara Soarelui Rasare.
Sunt niste batoane preparate din carne de peste aromate, folosite ca ingredient principal in multe preparate asiatice.
Dar cum preparatele cat si ingredientele unei savuroae mese japoneze au ajuns si pe pamant european, zic sa ne delectam. Iar eu de produsele de la Ocean Fish sunt pe deplin multumita.
Am ales aceasta reteta din revista Click Pofta Buna, nr.7/2011.
Ingrediente:
Pentru aluat:
250g faina,
75 ml ulei de masline,
1 ou,
1 lingurita de otet,
1 praf de sare.
Pentru umplutura:
200g surimi Ocean Fish,
200g smantana,
50g cascaval,
3 oua,
1 legatura de marar,
1 lingura condimente peste Kotanyi,
sare si piper.
Preparare:
Pentru aluat: amesteci faina cu uleiul de masline, oul, un praf de sare, 2-3 linguri de apa calda, otetul
si framanti aluatul 5 minute, apoi il dai la frigider pentru 30 de minute.
Intinzi o foaie de aluat si o asezi intr-o forma rotunda unsa si tapetata, astfel incat sa se imbrace peretii 2 cm.
Intepi aluatul cu furculia si dai la cuptor pentru 10 minute.
Bati smantana cu ouale, cascavalul si mararul -eu am avut uscat si am pus o lingura-plus o lingura de condimente pentru peste de la Kotanyi din gama Nouvelle Cuisine, si potrivesti gustul de sare si piper.
Am pregatit si pachetul de surimi in ulei de la Ocean Fish.
Torni umplutura peste aluat. Tai bucati batoanele de surimi, le scuturi usor de ulei si le asezi in forma peste amestecul de smantana
si dai totul la cuptor pentru 45 de minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Ce buna trebuie sa fie..super idee! Iti fur si eu reteta. Eu fac pizza cu surimi.
RăspundețiȘtergereo zi buna, te pup!
Ce tarta sofisticata ai facut tu aici! Nu am mancat inca surimi. Imi place decorul! Si la noi ninge si e un frig!!!
RăspundețiȘtergereCe tarta eleganta si apetisanta.
RăspundețiȘtergereEu n-am mancat surimi inca. Banuiesc ca numai pe gustul meu pot fi, doar imi placre pestele...si-mi mai place si tarta ta frumoasa si delicioasa!!
RăspundețiȘtergere