Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 22 decembrie 2012

Tort de portocale


Made by Liana  









Ingrediente:
 6 oua, 
1 varf  cutit sare, 
350g faina,
300ml frisca lichida,
 1  portocala, 
500g branza de vaci, 
1 lingura esenta de portocala, 
1 cana de zahar, 
1 coaja rasa de la o portocala, 
100 ml suc natural de portocale,
2 plicuri intaritor de frisca,
coaja confiata de la trei portocale.

Blatul: Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare si zaharul. 






Adaugi galbenusurile treptat, 



coaja si sucul de la portocala



 si la final incorporezi faina amestecata cu praful de copt. 

Torni aluatul intr-o tava rotunda de tort tapetata cu hartie de copt si o introduci la cuptor la foc mic pentru 30-40 de minute. 




Il lasi sa se raceasca in tava, apoi il tai o singura data pe orizontala rezultand doua blaturi. Insiropezi cu suc de portocale.

Cureti portocala de coaja, cureti feliile de pielite si le tai cubulete. Bati frisca lichida cu intaritorul de frisca, adaugi branza scursa bine,


  esenta si omogenizezi.

 Torni crema peste blatul pe care ai pus cubuletele de portocala 



 si nivelezi., acoperi cu celalalt blat si imbraci tortul in crema. Dai la rece.

Cu forme mici de inox pentru fursecuri am decupat coaja a trei portocale,





 am taiat partea alba, am pus cojile in apa cat sa le acopere, 




am lasat sa fiarba, am aruncat apa. Le-am pus din nou la fiert cu alta apa si zahar si le-am lasat pana a scazut apa. Apoi am luat cojile si le-am lasat la scurs si uscat pe hartie de copt.





Nu mi-a ramas decat sa pun cojile in forma de inimioara, steluta, luna si floare pe tort, am mai presarat si cateva bombonele albe si portocalii si gata tortul.







...si o felie aromata si parfumata rau de tot...



14 comentarii :

  1. Ce ingenios cu coaja aceea de portocale! Foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau si eu, ce bun e cu brânzã...mmm...sãrbãtori frumoase vã dorim <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelent tortulet. Sunt moarta dupa portocale. Iti doresc Craciun fericit cu multe bucurii, cu multa dragoste si intelegere. Sa te odihnesti in linistea casutei tale imreuna cu cei dragi. Te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta reteta!... Eu am un tort, insa doar crema e de portocale... Daca am timp poate voi incerca si aceasta reteta!..
    Sarbatori fericite!!!!...

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru mine, doua feliute, da ?!
    Draga mea, iti doresc un Craciun fericit, plin de bucurii, sanatate si pace, alaturi de cei dragi !

    RăspundețiȘtergere
  6. Craciun fericit si linistit alaturi de toti cei dragi tie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Parca simt aroma Craciunului in tortuletul tau! :)
    Sa ai sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  8. Fain tort si foarte potrivit de Craciun.
    Sa ai Sarbatori fericite pline de bucurie, iubire si fericire.
    Pup cu mult drag ingerasul blond.

    RăspundețiȘtergere
  9. Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  10. Craciun fericit iti doresc alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Liana!
    1. Acest tort este o opera de arta!!!
    2. Te felicit pentru premiile de la la DELIMANO! Supeeer!!!
    3. Sarbatori fericite iti doresc din toata inima!!!LA MULTI ANI!!!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.