Made by Liana
Ingrediente:
6 oua,
1 varf cutit sare,
350g faina,
300ml frisca lichida,
1 portocala,
500g branza de vaci,
1 lingura esenta de portocala,
1 cana de zahar,
1 coaja rasa de la o portocala,
100 ml suc natural de portocale,
2 plicuri intaritor de frisca,
coaja confiata de la trei portocale.
Blatul: Bati
albusurile spuma tare cu un praf de sare si zaharul.
Adaugi
galbenusurile treptat,
coaja si sucul de la portocala
si la final
incorporezi faina amestecata cu praful de copt.
Torni aluatul intr-o
tava rotunda de tort tapetata cu hartie de copt si o introduci la cuptor
la foc mic pentru 30-40 de minute.
Il lasi sa se raceasca in tava, apoi
il tai o singura data pe orizontala rezultand doua blaturi. Insiropezi
cu suc de portocale.
Cureti portocala de coaja, cureti feliile de pielite si le tai cubulete. Bati frisca lichida cu intaritorul de frisca, adaugi branza scursa bine,
esenta si omogenizezi.
Torni crema peste blatul pe care ai pus cubuletele de portocala
si
nivelezi., acoperi cu celalalt blat si imbraci tortul in crema. Dai la
rece.
Cu forme mici de inox pentru fursecuri am decupat coaja a trei portocale,
am taiat partea alba, am pus cojile in apa cat sa le acopere,
am lasat sa fiarba, am aruncat apa. Le-am pus din nou la fiert cu alta
apa si zahar si le-am lasat pana a scazut apa. Apoi am luat cojile si
le-am lasat la scurs si uscat pe hartie de copt.
Nu mi-a ramas decat sa pun cojile in forma de inimioara, steluta, luna si floare pe tort, am mai presarat si cateva bombonele albe si portocalii si gata tortul.
...si o felie aromata si parfumata rau de tot...
Ce ingenios cu coaja aceea de portocale! Foarte bun!
RăspundețiȘtergereFelie care este pentru mine,asa-i ca da?Te pup!
RăspundețiȘtergereVreau si eu, ce bun e cu brânzã...mmm...sãrbãtori frumoase vã dorim <3
RăspundețiȘtergereExcelent tortulet. Sunt moarta dupa portocale. Iti doresc Craciun fericit cu multe bucurii, cu multa dragoste si intelegere. Sa te odihnesti in linistea casutei tale imreuna cu cei dragi. Te imbratisez cu drag.
RăspundețiȘtergerece minunatieeeeee....
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta!... Eu am un tort, insa doar crema e de portocale... Daca am timp poate voi incerca si aceasta reteta!..
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite!!!!...
Pentru mine, doua feliute, da ?!
RăspundețiȘtergereDraga mea, iti doresc un Craciun fericit, plin de bucurii, sanatate si pace, alaturi de cei dragi !
Craciun fericit si linistit alaturi de toti cei dragi tie!
RăspundețiȘtergereParca simt aroma Craciunului in tortuletul tau! :)
RăspundețiȘtergereSa ai sarbatori fericite!
Fain tort si foarte potrivit de Craciun.
RăspundețiȘtergereSa ai Sarbatori fericite pline de bucurie, iubire si fericire.
Pup cu mult drag ingerasul blond.
Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit iti doresc alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereDraga Liana!
RăspundețiȘtergere1. Acest tort este o opera de arta!!!
2. Te felicit pentru premiile de la la DELIMANO! Supeeer!!!
3. Sarbatori fericite iti doresc din toata inima!!!LA MULTI ANI!!!
Arata intr un mare mare fel <3
RăspundețiȘtergere