Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 6 noiembrie 2012

Tarta rustica cu ciuperci










Dupa modelul Tartei cu branza si ardei m-am gandit sa fac si o tarta de toamna cu ciuperci. Si bacon ;-)


Ingrediente:

Pentru aluat:
200g faina,
100g margarina,
1 ou,
6 linguri apa,
1 lingurita sare.

Pentru umplutura:
200g ciuperci champignon proaspete,
100g bacon,,
1 ardei galben,
1 dovlecel,
100g branza calcica Miez de lapte Delaco,
100g cascaval,
2 oua,
condimente pentru legume,
piper cu usturoi.

Pentru uns:
1 galbenus si 2 linguri de lapte.

Mod de preparare:

Din faina, apa, margarina, sare si ou framantam un aluat.



Daca mai trebuie si iese prea moale aluatul si vi se lipeste de maini, mai adaugati faina. Cand capata o forma si o textura elastica,



puneti-l intr-o folie alimentara , presati-l usor cu mana si lasati-l la rece pentru 30 de minute.

Taiem baconul "dintisori", eliminam  soriciu si-l punem in wokul Delimano sa sfaraie in suc propriu.


Cand a prins culoare baconul, adica s-a rumenit frumos, adaugam ciupercile taiate ca pentru salata, cu tot cu piciorus. Pastram vreo 6-8 feliute pentru decor.


Cand s-au inmuiat ciupercile, adaugam feliile de dovlecel


Batem cele doua oua cu branza calcica Miez de lapte Delaco pe care o sfaramam cu furculita




si turnam peste umplutura de bacon, ciuperci si dovlecel.

Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta. Intepam cu o furculita pe toata suprafata.Apoi eu am asezat direct aluatul in tava Delimano care nu necesita ungere si nici hartie de copt.

Asezam in mijloc umplutura si radem cascavalul. Deasupra asezam feliile de ciuperci si cateva felii de branza calcica.



Ridicam marginile foii peste umplutura formand niste cute si presam usor ca nu se desfaca la copt.

Ungem marginile cu galbenusul batut cu laptele.

Dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade si lasam pana se rumeneste.


Si o felie delicioasa


9 comentarii :

  1. Ma inscriu la o portie!
    Imi place mult si farfuria si tarta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag te servesc :* Farfuria a costat 3 lei si am cumparat-o din Auchan, dar am vazut si in Real ;-)

      Ștergere
    2. Multumesc Liana, am sa caut la Oradea poate gasesc !

      Ștergere
  2. pai daca e pe gustat,ma inscriu si eu,o bunatate,sigur voi face vineri,super buna

    RăspundețiȘtergere
  3. Grozav de mult imi plac tartele astea!! O fur cu totul!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunata. Ador ciupercile, ador tartele sarate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce buna trebuie sa fie...imi plac ciupercile tare mult! Ador tartele sarate ca se pot face in atatea variante..ca nici prin cap nu-ti trece !!!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.