Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 11 noiembrie 2012

Omleta in straturi

Made by  Liana













Duminica. Zi de relaxare si rasfat. Rasfatul poate fi si unul culinar cu un mic dejun mai special. Un mic dejun copios ;-)
Eu m-am gandit la o omleta cu dovlecel. O omleta in straturi cu branza, sunca si dovlecel.
Aveam dovlecelul, adica un zucchini, aveam 4 oua, cateva felii de sunca, niste telemea de oaie si mi-a fost de-ajuns.

Am spalat bine de tot dovlecelul, nu l-am curatat de coaja, l-am taiat felii si le-am pus in wok cu un strop de ulei. Pe rand, pana am terminat toate feliile.Le-am scos pe un servet absorbant.

Am uns o forma rotunda de yena cu unt, am asezat un prim strat de felii de zucchini,




apoi am presarat branza,




au urmat feliile de sunca-prosciutto crudo :P






-pana m-am gandit eu la omleta asta in straturi si pana am pus-o in aplicare, majoritatea feliilor de sunca au disparut...-alt strat de zucchini, branza, sunca-ar fi trebuit, dar n-am mai avut, din pacate.

Cele patru oua le-am batut bine de tot cu o lingura de smantana, doua linguri de parmezan, sare si piper alb si le-am turnat peste zucchini. Apoi, deasupra, am aranjat frumos ultimele felii de zuchinni.



Cuptorul era pornit, asadar am bagat vasul de yena in cuptor, i-am pus capac si am lasat-o pana a crescut frumos si s-a rumenit.



Am taiat-o felii si am servit-o alaturi de niste paine prajita parfumata cu un catel de usturoi.



Nu stiu altii cum s-ar fi simtit, dar eu m-am simtit  rasfatata ;-)





6 comentarii :

  1. Iar baietii tai satui:)...
    Asa as fi patit si eu cu sunca,de as fi avut cateva "maini" de ajutor.:))
    Cred c-o sa rasfat si eu cu asa ceva intr-o zi,nu de alta dar prea usor e de preparat si e delicioasa,cel putin eu asa o vad de aici.:)
    Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nuuu, baietii mei nu s-au saturat ca a fost mica si putina...dar delicioasa, da! Rasfata-i, cum nu, si vin si eu la tine ;-) pup

      Ștergere
  2. Foarte buna, merge perfect si la cina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cina nu am mancat niciodata omleta, dar...nu se stie niciodata ;-)

      Ștergere
  3. Mmmmmmmm, ce bunatate ai preparat! In plus arata minunat. Vin si eu la o portie.

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.