Made by Liana
Astazi, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara unde se desfasoara Gastrofest, prima editie, s-a demarat un record: Gaigana de 1000 de oua. Cum ce insemna "gaigana"? Ah, nu sunteti banateni? Pai, ziceti asa...o omleta cu de toate...simplu, nu? Nu, nu a fost atat de simplu, pentru ca s-au tocat 20 kg de ceapa, 50 de kg de costita, 10 kg de ardei si alte 10 kg de rosii.
Uica Mihai a spus ca:“Gaigana este intr-un fel simbolul Banatului, mancarea de dimineata a banateanului”.
Dupa trei ore, de distuit ceapa, costita,
de amestecat,
de tocat
de spart oua-1000 in cap!- omleta cu de toate a fost savurata de toti cei de la fata locului.
Uica Mhai, impreuna cu Chef Cezar Munteanu, maistru in arta culinara, Miki Vartop si ceilalti tineri bucatari care au ajutat la prepararea ei, spera ca gaigana lor sa intre in Cartea Recordurilor. Ceea ce le dorim si noi ;-)
Ei, si cine credeti voi ca a primit autograf de la Chef Cezar, huh?
Doi barbati cu lipici la femei ;-)))Lipici maxim!!!
Si, doar nu era ca tocmai eu sa ratez o fotografie cu Chef Cezar, nu?
Nu l-am ratat nici pe bucatarul chef de la restaurantul Casa Bunicii 2, Ernest Hajdo
si nici pe bucatarul chef de la restaurantul Casa Bunicii 1, Daniel Cheregi
care, suflet generos si nobil, i-a daruit soarelui meu, colanul lui de aur
Apoi, de la ora 14 maestrii bucatari membri ai Asociatiei Nationale de Gastronomie Romania au facut fel de fel de retete, care de care mai rapide, gustoase, aratoase.
Natalia
Cel mai frumos bucatar al Timisoarei, declarat de reprezentatele sexului frumos, prezente la festival: Georgeo Andrei- Cooking Passion
pe cine credeti ca a mai interesat ce a gatit?? Noi eram topite....:P
si a tot gatit...
si a gatiiit...
si aceasta a fost masterpiece: carbonara la mojar cu branza burduf
Eu cu Rita nu am mai fost singure......a fost si soarele meu, Tudor cu noi, aproape toata ziua
a venit si Nicol, de la Allday cooking
care ne-a adus cu draga inima chec cu glazura de lamaie si minibriose cu cacao
apoi ni s-a alaturat si Daiana Vereb, de la Daiana's Kitchen of love
Maine, asteptam alti bloggeri/bloggerite din Timisoara sau din apropiere sa ni se alature.Nu uitati ca e ultima zi de festival!
Ah, si sa nu uit de cartea lui Uica Mihai, Bucatarind cu Uica prin Banat
care se gaseste la doar 20 de lei, cu tot cu autograful autorului, chiar la targ! Haideti sa o cumparati, sa mancati si sa savurati bunatati, maine, in ultima zi a festivalului, de la 10 la 20h!! Va asteptam!Vivat!
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
duminică, 25 noiembrie 2012
A doua zi la Gastrofest Timisoara
Etichete:
1000 de oua
,
blogger
,
bucatar chef
,
cartea recordurilor
,
degustari
,
gaigana
,
Gastrofest Timisoara
,
mancare multa
,
omleta cu de toate
,
record
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Doamne, ve viață palpitantă au unii! :O
RăspundețiȘtergereFelicitări, bre, vă mai dau și io o medalie de aur :D
Va pup dragutelor! ma bucur ca v-am cunoscut!
RăspundețiȘtergerehabar nu aveam ce-i gaigana aia...da sigur imi place...eu ii zic papa-cutu..adica pentru catei :)))
RăspundețiȘtergereMai ....dar ce ocupata ai fost zilele astea!
RăspundețiȘtergereCe zile frumoase au fost! Ma bucur din toata inima ca am cunoscut iar oameni minunati si m-am intors cu o gramada de amintiri frumoase. Te imbratisez cu drag.
RăspundețiȘtergere