Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 19 noiembrie 2012

Brioche Bouclettes

Made by Liana









French Bakery este cea de-a treia tema din concursul Inspiration Food Marathon” organizat de Electrolux. Greu de ales...am stat, m-am invartit, am cautat...ce sa fac, ce sa fac? O briosa? Am tot cautat pana am dat din greseala de briosa asta creatza, adica Brioche Bouclettes care mi-a mers direct la coeur ;-)
Daca si voua v-a mers direct la coeur, astept comentariile voastre la aceasta postare sau pe facebook.

Nu uitati de celelalte doua retete ale mele:  Tortul de trandafiri albi si Ravioli cu masline, prosciutto si trufe, unde inca ma puteti sustine cu likeuri si  comentarii, aici pe blog, cat si pe facebook,  atat la tort, cat si la paste. Va multumesc din suflet! :*

V-am spus ca likeurile si comentariile conteaza 50% in acest concurs, ceilalti  50% apartinand juriului? Deci, am nevoie de sustinerea voastra. O saptamana a trecut, o alta a inceput, a mai ramas una. Doar e maraton, nu-i asa? Unul pe gustul meu si sper ca si pe-al vostru ;-)

Sursa: aici

Ingrediente:

2 galbenusuri de ou,
3 linguri de zahar,
1/2 lingurita sare,
80g unt moale,
140ml lapte,
10g drojdie proaspata,
350g faina,
1 lingura esenta de portocala,
1 lingura coaja de portocala.

Pentru uns:
2 linguri de lapte, 
2 linguri de zahar brun, 
5 linguri de miere.

Mod de preparare:

1.Intr-un bol se sfarama drojdia si se amesteca cu putin lapte caldut si o lingura de zahar. Se pune  la loc cald, pe aragaz cu cuptorul pornit timp de 10 minute pana creste.



2. Intr-un vas incapator cernem faina, adaugam sarea, restul de zahar si maiaua-care si-a triplat volumul.












 Amestecam. Apoi, adaugam galbenusurile, untul, esenta si coaja de portocala, laptele caldut ramas




 si framantam pana rezulta o coca elastica si nelipicioasa.

3. Intr-un bol de sticla uns cu putin ulei de jur-imprejur, punem aluatul si-l lasam la crescut o ora tot pe aragaz, cu cuptorul pornit. Il acoperim cu un prosop uscat.



4. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,



 il rasturnam pe o planseta infainata, il intindem cu sucitoarea pana la o grosime de 5 mm si cu o forma rotunda de fursec, taiem rondele.



5. Suprapunem trei rondele una peste cealalta si le taiem pe mijloc de sus pana jos.



 Cele doua jumatati le rulam, rezultand o floare.

6. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam de jur imprejur florile cu taietura in jos, la distanta intre ele pentru ca vor mai creste.



 7. Umplem toata tava de floricele si le lasam la crescut inca o ora, pe aragaz cu cuptorul pornit si acoperite cu un prosop.

8. Inainte de a le baga la cuptor le ungem cu laptele amestecat cu zaharul brun.



Dam tava la cuptorul incins la 180 de grade timp de 30 de minute. Verificati daca sunt gata cu o scobitoare la 20-25 de minute, e pacat sa se arda.

Cand scoateti tava din cuptor, ungeti briosa creatza cu mierea lichida si presarati zahar brun.



O minune pufoooooaaasa rau de tot!! Si aromata maxim!





50 de comentarii :

  1. Ce pufosenie! Imi place ca ai pus cruce peste aluat,cand l-ai lasat la crescut.Bafta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, exact, o pufosenie! ;-) Mereu pun cruce la aluat, mostenire din batrani ;-)

      Ștergere
  2. Ce dor imi este de o briosa adevarata! Super de tot briosa ta, Liana! Iti tin pumnii si multa inspiratie in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, parca si mie ;-))Multumesc din suflet, esti o scumpa :* <3

      Ștergere
  3. Gand in gand cu bucurie! Tocmai vroiam sa-ti cer un dumicat! E pur si simplu extraordinar cum iti ies tie toate bunatatile astea! Pai asta-i briosa? Asta-i regina brioselor, draga mea Liana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, regina brioselor, zici? Suna bine, imi place, draga mea Clotilde! :* <3

      Ștergere
  4. mà ucizi......màine o fac.....aratà demential.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vreau dovezi, dovezi!! :)))

      Ștergere
    2. gata m-am invrednicit si am inceput-o.....dar untul il pun inaintea gàlbenusurilor?????

      Ștergere
    3. Da, exact cum scrie, draga mea ;-)

      Ștergere
    4. Uldry Marilena3 august 2013, 23:28

      draga mea......cred cà in total de cànd ai postat aceastà minunàtie .....am fàcut briosa de 80 de ori....fàrà glumà....cum am mereu musafiri.....si niciodatà nu plec in vizità fàrà ceva dulce.....briosa asta i-a dat peste cap pe toti prietenii si vecinii mei....i-mi aduc aminte cà la mijlocul lui iunie am fàcut pentru o prietenà care fàcea 40 de ani.......10 briose in douà zile.....atunci nu pot decàt sà-ti zic.....multumesc...multumesc.....si te iubesc.....

      Ștergere
    5. Wauuu, esti fantastica! M-ai impresionat pana la lacrimi, ca de obicei...de 80 de ori?? chiar esti incredibila!!! Te iubesc si eu!!! :* <3

      Ștergere
  5. Prima data cand vad asa ceva !
    Arata pur si simplu suuperba !
    ... Si e putin spus ! :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca prima data am vazut-o si eu inainte sa o fac, nu o stiam deloc, din intamplare am dat peste ea si multumesc hazardului ca mi-a scos-o in cale.

      Ștergere
  6. Ce bucurie pe capul meu daca din "greseala" m-as pomeni face to face :) cu o asemenea farfurie dolofana,calda si pufoasa,numai buna de mancat,ca de facut...:(nu-i timp.
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca ar fi o mare bucurie, daa! Lasa ca iti faci tu timp pt. pufosenia asta, merita! puup

      Ștergere
  7. CRed ca-i asa de buna cu aroma de portocala! Perfecta pentru sarbatori. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E minunata, ma felicit ca am bagat esenta si coaja de portocala :P De sarbatori, o refac ;-) Merci mult, pup

      Ștergere
  8. Gata, inchid calculatorul ca deja inghit in sec. Cata imaginatie pentru cine a inventat reteta si toata admiratia mea pentru tine. Bafta multa la concurs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cred ;-) Nu stiu cine a inventat reteta ca i-as multumi, cert e ca toate fetele din blogosfera frantuzeasca au facut-o si io de la ele :P Merci mult!

      Ștergere
  9. Nu am dubii nici un moment ca e tare buna si arata grozav :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i, surioara, prea buna, prea grozava ;-)Trebuie neaparat sa o incerci :*

      Ștergere
  10. cata munca si rabdare, uau!! sectiunea aia e pufosenie rau :)
    iti doresc BAFTA si imaginatie in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu unt și arome nu are cum să nu fie pufoasă și aromată. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  12. Asa pufosenie as manca si eu!!!la orice orã, pup:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce bunatate!!! Arata extraordinar, si e pufoasa rau! Pup

    RăspundețiȘtergere
  14. Si uite asa, in dimineata asta, am rezolvat problema micului dejun... Cu un trandafiras, ma servesti si pe mine ?!... ca am cafeaua aburind in fata ochilor... Bafta multa la concurs !

    RăspundețiȘtergere
  15. Mmmm, ce buna trebuie sa fie! Pufoasa si gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi place tare mult cum a iesit!Iar de custoasa....nu cred ca trebuie sa mai comentez!Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pe mine m-ai convins Liana draga, voi incerca aceasta reteta !!!
    Sa ai bafta !!!

    RăspundețiȘtergere
  18. O briosa aspectuoasa, maaare si pufoasa! Sigur mai ai si pentru mine! ! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. O daaaa arata minunat de bine si sunt sigura ca,este foarte buna!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Aspectuoasa si aromata, un dulce numai bun de savurat!

    RăspundețiȘtergere
  21. Imi trage cu ochiul, parca ar zice : Sunt delicioasa... vrei sa ma iei acasa? Trebuie sa o incerc si eu, doar nu cred ca am dexteritatea ta, nu va iesi la fel de aspectuoasa... Felicitari Liana

    RăspundețiȘtergere
  22. Ai avut ceva de lucru la el, dar rezultatul a meritat! Felicitari si multa bafta, te pup!

    RăspundețiȘtergere
  23. Arata super bine! Bafta multa! te puup:*

    RăspundețiȘtergere
  24. Waw.....ce pufosenieeeeeeeeeee !
    Minunat arata !
    Te tzuc cu drag Liana!
    Merg sa-ti votez reteta.
    BAFTA multa !

    RăspundețiȘtergere
  25. Excelent! M-ai dat gata cu reteta asta, pare insa munca serioasa!

    RăspundețiȘtergere
  26. Superba am sa o fac si eu !!!!Bafta !!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Arata super! Parca se si simte mireasma!

    RăspundețiȘtergere
  28. Foarte ingenios! Iti lasa gura apa!

    RăspundețiȘtergere
  29. Sunt Fun Brioche si brioasa ta arata super delicios!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.