Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 14 noiembrie 2013

Rata pe varza rosie





Azi e Lasata Secului. De maine, incepe postul Craciunului, care va dura 40 de zile.
Asadar, m-am gandit sa va prezint un fel de mancare cu carne si am ales:  Rata pe varza rosie.
Rata grasa de la sat, primita de la ai mei, varza rosie din hypermarchet, la fel si vinul :P

Reteta aceasta merge direct la Liana si Laura, fetele de la Transylvanian Kitchen , gazdele din aceasta luna a provocarii Dulce Romanie, care ne-au propus drept teme: varza si fursecurile.

Sursa: aici.

Ingredientele principale:
o rata,
o varza rosie,
o sticla de vin alb(750ml).


Ne mai trebuie:
6 cuisoare,
6-8 boabe de enibahar,
150 grame costita/sunca afumata,
1 lingurita coriandru macinat,
1 lingura chimen macinat,
2 linguri cimbru maruntit Kotanyi,
3 foi de dafin Kotanyi,
2 cepe,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras galben,
un morcov mic,
sare si piper.

Mod de preparare:
Decupati rata astfel: taiati pulpele si pieptul in doua, pe lungime.
Indepartati excesul de piele cu grasime si taiati-l in bucatele.
Curatati ceapa si morcovul si puneti-le la fiert impreuna cu cuisoarele  intr-un litru de apa cu 500ml vin, apoi adaugati  aripile de rata si spatele.
Fierbeti la foc mic, acoperit, 80 de minute.



Cat timp fierbe supa, curatati  varza de frunzele exterioare si razuiti-o din cutit sau prin razatoare. Procedati la fel cu cea de a doua ceapa si ardeiul. Taiati sunca afumata cubulete sau fasii.

Rumeniti, intr-un wok, bucatelele din piele de rata, pentru a extrage grasimea.


Rumeniti pulpele  si pieptul de rata cu pielea in jos, in wokul de mai sus, dupa ce ati scos deoparte jumarile de rata. 



Scoateti carnea si puneti-o deoparte.

 Adaugati, in grasimea din wok, sunca afumata,

ceapa, ardeiul gras rosu si galben, morcovul-toate curatate, spalate si taiate solzisori/bastonase- şi rumeniti-le usor


Adaugati treptat, varza, pe masura ce se inmoaie si amestecati.

Adaugati putina sare, foile de dafin, chimenul-eu am pus seminte si enibaharul -eu am pus boabe, ca n-am avut macinat :P 


cimbrul maruntit si piper proaspat rasnit.


Amestecati varza, adaugati 500 ml din supa de varza de mai sus  şi 500 ml de vin alb.


Adaugati bucatile de carne, plus jumarile de rata peste varza.

Si inainte de a introduce tava  la cuptor pentru 100 de minute. E bine sa aveti un vas de ceramica cu capac, ca al meu, pentru ca vasul trebuie sa fie acoperit.



Dupa


Carnea se serveste fierbinte, montata direct peste varza.



Varza bestiala, rata de-abia am prins :P 'Ai sa ne fie de bine!!! ;-)

3 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.