Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 21 noiembrie 2013

Corabioare cu branza si oua de prepelita






Ouale de prepelita sunt extrem de nutritive si de sanatoase, fiindca sunt un adevarat cocktail complet natural de vitamine concentrate, de peste 6 ori mai concentrat decat ce contine oul de gaina.
Comparativ cu oul de gaina, gram per gram, cel de prepelita are de doua ori mai multa Vitamina A, de aproape doua ori mai mult B2, de peste trei ori mai multa vitamina B1, de peste doua ori  mai mult B3, de doua ori mai mult fier, dar bineinteles ca este bogat si in calciu, fosfor, si tot restul complexului de vitamine B (12-9-6), A, D3 şi E.

Si cum nu am retete cu oua de prepelita, chiar deloc, m-am gandit ca ar fi cazul sa am.

V-ati dat seama ca reteta de fata era cu oua de gaina, nu-i asa? Doar ca eu le-am facut cu oua de prepelita ;-)
Din aluat de paine poti face multe alte painici inedite.  Aceste corabioare, spre exemplu. Si e acelasi aluat ca la Painicile cu usturoi.
Doar forma difera, ca aici e de lucru ;-)
Sunt foarte potrivite pentru micul dejun alaturi de un pahar de lapte cald.
Reteta e din aceeasi revista Retete, Bucataria de azi, Aluaturi.

Ingrediente:
Pentru aluat:

550g faina,
25g drojdie proaspata/1 plic drojdie uscata,
50ml ulei,
250ml apa calduta,
80ml iaurt,
o lingurita zahar,
 o lingura sare.

Pentru umplutura:
400g branza,
8 oua de prepelita,
unt,
sare si piper.

Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia cu o lingurita rasa de zahar si 100ml apa calduta. Amesteca si lasa la cald un sfert de ora, pana creste.

2. Cerne faina intr-un vas si adauga treptat uleiul, maiaua, iaurtul, iar dupa ce aluatul a capatat consistenta, pune lingura cu sare.

3. Framanta vartos pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Acopera si lasa la crescut o jumatate de ora, la cald. Intinde aluatul pe masa infainata si presara-l cu jumatate din branza sfaramata.


Impatureste-l


si intinde din nou aluatul intr-o foaie nu foarte subtire.
 Taie-l in opt dreptunghiuri si strange-le la capete, formand corabioare.



rulati spre interior laturile de sus si de jos


apoi, prindeti si rasuciti capetele.


Presara cate un sfert din branza sfaramata ramasa si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Da la cuptorul incins pana ce capata culoarea aurie. Scoate tava si pune in fiecare corabioara un ou de prepelita proaspat.


Pune sare si piper deasupra si da din nou la cuptor, 3-5 minute, pana ce se incheaga albusul.



Serveste-le imediat, cu cate un cubulet de unt deasupra.
 Eh, cine a mai avut timp de unt? :P







Pufoase, pufoase, doar e aluat din paine



Daca vreti sa faceti cu oua de gaina aceste corabioare, atunci va recomand ca din opt sa faceti doar patru bucati, deoarece oul de gaina se va ravarsa tot din corabioarele micute.Va spun c-am incercat, zau :P






2 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.