Dupa o mancare indiana, condimentata si savuroasa, cum a fost Pui indian cu dafin si curry, azi a venit randul acestei delicioase retete chinezesti, dulce acrisoare, porc cu ananas.
Reteta e din cartea Delicii in bucatarie, Retete traditionale din China, Japonia, India si Thailanda, Ed. Adevarul, 2011, dar sincer va spun ca am comparat aceasta reteta cu multe altele de pe net si am aplicat ce am crezut ca-i lipseste ;-) Unele au kechup, altele n-au. La fel si sos Worchester...Altele au sake...Eu n-am avut pe ultimele doua ingrediente, din pacate...
Pregatire: 20'
Preparare: 30'
Dificultate: mica
Vin: Merlot
Ingrediente:
750g pulpa de porc,
100g ananas,
1 ou,
4 linguri amidon,
1 fir de praz,
2 catei de usturoi,
1 ardei gras rosu,
1 lingura ghimbir macinat Kotanyi,
4 linguri ulei de masline extravirgin,
1/2 lingurita sare.
Pentru sosul dulce acrisor:
4 linguri otet alb,
4 linguri zahar brun,
4 linguri kechup/pasta de tomate,
2 linguri sos de soia,
2 linguri sos Worchester.
Mod de preparare:
Taie pulpa de porc cuburi, sareaza-le si lasa-le la marinat 30 de minute. Bate oul cu amidonul, (2 linguri) toarna compozitia peste carne si amesteca bine.
Incinge uleiul (2 linguri) intr-un vas neaderent sau de ceramica si rumeneste carnea la foc iute.
Scoateti carnea cu o spumiera şi pastrati-o la cald.
Intr-un wok cu ulei (2 linguri) soteaza prazul taiat rondele, usturoiul si ardeiul rosu taiat fasii. Adauga ghimbirul si amesteca.
Ananasul direct din conserva, gata taiat cuburi. In loc de kechup am folosit suc de rosii, facut de mama,-pe care l-am amestecat cu sucul de ananas, restul de amidon (2 linguri), otetul, zaharul, sosul de soia si sarea. Si am turnat totul peste legumele din wok.
Adaugati si carnea
Fierbeti la foc iute timp de 3-4 minute pana cand sosul se leaga. Daca e cazul, mai adaugati cateva linguri de apa.
Porcul cu ananas in sos dulce acrisor se serveste cu garnitura de orez.
Bun de tot!!!
Doamne, ce mi-a placut!!
Atat de simplu si atat de gustos!!
Si m-am bucurat tare mult cand am gasit acest vas mic mov pentru cuptor, in Italia, prin Florenta. De-acolo l-am carat ;-)
Prosopul de bucatarie mov e tesut la razboi si e de la soacra-mea, din Cluj ;-) Traiasca!
Pofta buna si spor la lucru va doresc ;-)
Mie nu imi place ananasul, dar pentru reteta asta, mai ca as trece peste :)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine. Chiar, de ce nu te duci la Master Chef?
RăspundețiȘtergereChiar imi place reteta asta,sunt fun mancare chinezeasca! Kisses
RăspundețiȘtergereO mancarica cu gust exotic! Imi place ananasul si cred ca mi-ar place combinatia asta, trebuie s-o incerc!
RăspundețiȘtergerePup draga mea!
Da. Buna mancare, am facut si eu si imi place! No', acum cum se impaca puiul indian cu vasul din Florenta si servetul de la Cluj? Faina soacra ai!
RăspundețiȘtergeresincer, mi-a lasat gura apa la cum arata si ca gust nu mai spun, cred ca e divin, mai ales amestecul de ananas cu sosul dulce acrisor, imi place si prezentarea in poze a retetei, cum se prepara fiecare in parte ;)
RăspundețiȘtergereNici prin capnu mi-ar fi trecut sa amestec ananas cu porc,asa ca trebuie sa apreciez ineditul din farfuria ta .
RăspundețiȘtergere