Azi e Lasata Secului. De maine, incepe postul Craciunului, care va dura 40 de zile.
Asadar, m-am gandit sa va prezint un fel de mancare cu carne si am ales: Rata pe varza rosie.
Rata grasa de la sat, primita de la ai mei, varza rosie din hypermarchet, la fel si vinul :P
Reteta aceasta merge direct la Liana si Laura, fetele de la Transylvanian Kitchen , gazdele din aceasta luna a provocarii Dulce Romanie, care ne-au propus drept teme: varza si fursecurile.
Sursa: aici.
Ingredientele principale:
o rata,
o varza rosie,
o sticla de vin alb(750ml).
Ne mai trebuie:
6 cuisoare,
6-8 boabe de enibahar,
150 grame costita/sunca afumata,
1 lingurita coriandru macinat,
1 lingura chimen macinat,
2 linguri cimbru maruntit Kotanyi,
3 foi de dafin Kotanyi,
2 cepe,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras galben,
un morcov mic,
sare si piper.
Mod de preparare:
Decupati rata astfel: taiati pulpele si pieptul in doua, pe lungime.
Indepartati excesul de piele cu grasime si taiati-l in bucatele.
Curatati ceapa si morcovul si puneti-le la fiert impreuna cu cuisoarele intr-un litru de apa cu 500ml vin, apoi adaugati aripile de rata si spatele.
Fierbeti la foc mic, acoperit, 80 de minute.
Cat timp fierbe supa, curatati varza de frunzele exterioare si razuiti-o din cutit sau prin razatoare. Procedati la fel cu cea de a doua ceapa si ardeiul. Taiati sunca afumata cubulete sau fasii.
Rumeniti pulpele si pieptul de rata cu pielea in jos, in wokul de mai sus, dupa ce ati scos deoparte jumarile de rata.
Scoateti carnea si puneti-o deoparte.
Adaugati, in grasimea din wok, sunca afumata,
ceapa, ardeiul gras rosu si galben, morcovul-toate curatate, spalate si taiate solzisori/bastonase- şi rumeniti-le usor
Adaugati treptat, varza, pe masura ce se inmoaie si amestecati.
Adaugati putina sare, foile de dafin, chimenul-eu am pus seminte si enibaharul -eu am pus boabe, ca n-am avut macinat :P
cimbrul maruntit si piper proaspat rasnit.
Amestecati varza, adaugati 500 ml din supa de varza de mai sus şi 500 ml de vin alb.
Adaugati bucatile de carne, plus jumarile de rata peste varza.
Si inainte de a introduce tava la cuptor pentru 100 de minute. E bine sa aveti un vas de ceramica cu capac, ca al meu, pentru ca vasul trebuie sa fie acoperit.
Dupa
Carnea se serveste fierbinte, montata direct peste varza.
Varza bestiala, rata de-abia am prins :P 'Ai sa ne fie de bine!!! ;-)
Eu cred ca era ratoi!!!!!!
RăspundețiȘtergereNe-ai dat gata cu reţeta asta :p Mulţumim de participare!
RăspundețiȘtergereIN SFARSIT O RETETA FARA CEVA DULCE. PARCA SUNT BOLNAVI. BA CAPSUNI,BA GUTUI,BA PORTOCALE?
RăspundețiȘtergere