Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 30 octombrie 2013

Budinca de orez cu fructe confiate, nuca si fistic










 Imi place tare mult orezul cu lapte.
 E un desert al copilariei mele pe care mi-l facea mama pudrat cu cacao amestecata cu zahar. Mai tarziu, dupa Revolutie a aparut Nesquick si am scapat de cacao amara.
Am mai facut cateva retete de Orez cu lapte si pere si inca una cu amaretti, nepublicata.
Ne-a placut mult aceasta budinca deosebita si aromata, pe care o am din revista Click Pofta Buna nr.7/2011, si pe care vi-o recomand cu caldura.


Timp de preparare: 30'
Timp de coacere: 40'
Dificultate: mica



Ingrediente:
1 l lapte,
1 varf de cutit de sare,
1 lingura coaja de lamaie/portocala,
1 baton de scortisoara Kotanyi,
250g orez cu bobul rotund,
50g fructe confiate(papaya, ananas,visine s.a.),
50g fistic,
50g miez de nuca,
150g unt,
100g zahar,
4 oua.

Pentru decor:
1 portocala,
frisca,
fistic.

Mod de preparare:

1.Torni laptele intr-o oala, pui sarea, doua linguri de unt, coaja rasa de lamaie sau portocala, -eu mereu aleg de portocala-batonul de scortisoara


si-l pui pe foc.

2. Speli bine orezul, il scurgi si cand laptele da in fiert, il adaugi in lapte. Fierbi la foc mic, pana cand orezul este fiert, scoti batonul de scortisoara si lasi sa se raceasca.

3. Bati 50g unt cu zaharul si galbenusurile.


Adaugi amestecul preparat in orezul rece.

4. Adaugi fisticul si miezul de nuca taiate bucati si stafidele scurse de rom.



La final, incorporezi albusurile batute spuma tare.



5. Ungi si tapetezi o forma termorezistenta, torni amestecul de orez si pui deasupra untul ramas taiat bucatele.
Am uns trei stelute mici de silicon si o steluta de ceramica, plus inca o oala mica rotunda, si inca o steluta mare de ceramica. Mi s-a parut enorm...prea multa.











6. O introduci in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute. O lasi sa se raceasca in forma, o rastorni pe un platou si o servesti cu felii de portocala, cu fistic si cu frisca.

Proaspat scoase din cuptor



 Si steluta mare ornata





Gata, ca n-am avut rabdare...si o sectiune ;-)


Sa ne fie de bine ca am mancat trei zile numai orez cu lapte. Aleluia!

4 comentarii :

  1. Liana mi-ai trezit amintirile din copilarie.....de mult nu am mai facut budinca, doar orez cu lapte.
    Dar...niciodata nu e prea tarziu.
    Multumesc ca mi-ai reamintit de ea.
    LA MULTI ANI si aici !
    Te tzuc cu mare drag fata scumpa !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mamaaa,ce-as picura peste ea cateva lingurite cu miere !:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de bine arata! Cred ca este grozav de bun!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.