In principiu, aceasta reteta este de fapt, Prajitura Fanta. Dar, mie-mi nu-mi place Fanta, de aceea nu am facut-o niciodata.
Pana acum, cand m-am gandit sa inlocuiesc sucul garbogazos cu must. Pentru ca aveam mult must, vreo 4 litri, asa...
Si pentru ca aceasta reteta contine branza dulce, iar eu sunt Fan Branza, trebuia sa o fac ca practic era cam singura reteta din caietul meu, nepreparata. Am scris-o demult, dintr-o revista.
Si sunt si Fan Must!! ;-) Mustul meu a fost cam rozaliu, observati paharul plin din fotografii. Ah, si pentru ca aparatul meu foto m-a lasat balta, am imprumutat altul, de la un vecin, si dupa cum vedeti, are data imprimata pe fiecare poza. Stiu ca o puteam scoate, dar...nu era aparatul meu si am facut doar 10 poze. Poze care nu se intorc. M-am chinuit in vreo trei programe sa le indrept. Apareau ca intoarse, dar de cate ori am vrut sa le postez aici sau pe fb, tot cu capul in jos apareau...Intr-un final, am reusit.
Branza dulce si must= O combinatie de succes, pe care v-o recomand cu draga inima.
Ingrediente:
6 oua,
6 linguri zahar pudra,
4 linguri faina,
3 linguri de cacao neagra,
1lingurita praf de copt,
Pentru crema de branza:
2 cutii de branza proaspata Delaco (500g),
200g unt,
1 plic zahar vanilat Coseli,
200g zahar pudra.
Budinca de must:
750ml must,
2 plicuri de budinca de vanilie,
4 linguri de zahar.
Mod de preparare:
Blatul:Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra. Galbenusurile se freaca cu uleiul, pana devin ca o crema. Peste galbenusuri se cerne faina, impreuna cu cacaua si praful de copt si se amesteca.
Se adauga cate o lingura din albusuri si se amesteca usor de jos in sus, pana se incorporeaza toata cantitatea.
In cuptorul preincalzit la 180 de grade C, se introduce tava tapetata cu hartie de copt peste care ati turnat compozitia de mai sus.
Se lasa la copt cca 30 de minute. Verificati cu o scobitoare daca blatul e facut. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca blatul e copt. Lasati-l la racit.
Crema: cat timp blatul este la cuptor, ne ocupam de crema de branza. Untul, la temperatura camerei se spumeaza cu zaharul pudra si cu cel vanilat
Se adauga treptat branza proaspata de la Delaco
Se mixeaza pana la incorporarea totala :D :D
Budinca de must: Praful din cele doua plicuri de budinca se varsa intr-un bol sau cana si se toarna peste ele 300ml de must rece si zaharul.
Restul de must se pune la fiert.
Da, mustul trebuie tinut la frigider inainte de a-l folosi. Se amesteca praful de budinca cu 4 linguri de zahar si mustul, pana totul devine ca un aluat de clatite, mai grosut, si fara cocoloase. Cand mustul de pe foc da semn de fierbere, turnati continutul bolului cu budinca. Apoi, amestecati continuu pana se ingroasa.
Cand budinca e gata, acoperiti-o cu o folie alimentara, ca sa nu prinda crusta.
Asamblare: peste blatul racit, turnati crema de branza si intindeti-o uniform.
Peste crema de branza, turnati budinca-e bine sa nu fie nici calda, dar nici rece-si nivelati-o cu o spatula.
Dati la frigider si taiati-o peste minimum trei ore, ca sa aiba timp sa se intareasca si raceasca budinca de must. Eu am lasat-o peste noapte.
Puteti sa o decorati cu jumatati de boabe de strugure negru, cum am facut eu ;-)
faina idee, cred ca gustul este fantastic, merita incercat ....imi place!
RăspundețiȘtergereBuna! a sosit timpul ca Adnia's blog sa treaca la un nou nivel, sa primeasca un nume si o casuta noua, care iti sta la dispozitie incepand de azi! Asadar, te invit cu emotii sa treceti pragul Retetelor mele dragi, pe care le gasiti de acum aici: http://www.retetelemeledragi.com/
RăspundețiȘtergereDe asemenea, daca ma urmaresti le blogroll, te rog din suflet sa modifici (din nou, cu toate scuzele de rigoare) linkul din blogrollul tau!
Cu siguranta este delicioasa!
RăspundețiȘtergereOh Doamne! Arata minunat! Gata, ma apuc sa gatesc si eu dupa ce am vazut aici. :))
RăspundețiȘtergereinteresanta combinatia..............imi place!
RăspundețiȘtergere