Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
marți, 8 octombrie 2013
Ostropel de pui
N-am ma gatit demult un ostropel ...pana acum, faceam dupa cum m-a invatat mama...azi, am facut din carti. Mai exact din Retete traditionale romanesti, colectia Delicii in bucatarie, Ed.Adevarul, 2011.
Ostropelul este o mancare picanta, preparata din carne de pui, de vitel, de rata etc., pregatita din produse autohtone: carne, usturoi, ardei, bulion etc.
Numai bine am primit un cocosel tanar de la sat, de la ai mei, impreuna cu usturoi si ardei iute, tot din gradina lor. Si ce altceva puteam sa fac mai bun, decat felul acesta de mancare traditional, alaturi de o aurie si aburinda mamaliga, huh??
Ne-am lins pe degete, jur!! :P
Pregatire: 30'
Preparare: 45'
Dificultate: medie
Vn: Sauvignon Blanc.
Ingrediente:
1 pui mare,
3 linguri ulei de floarea-soarelui,
1 lingura faina,
5-6 cateo de usturoi,
1 ardei iute rosu,
1 lingura otet,
o conserva de rosii cuburi SunFood,
2 linguri de patrunjel tocat,
1 cana de apa calda,
sare si piper.
Pentru mamaliga: 1 l apa calda,
300g malai,
1 lga sare.
Mod de preparare:
1. Spala puiul si taie-l bucati.Rumeneste carnea pe toate partile in uleiul incins.
Cand furculita patrunde usor in carne, scoate bucatile intr-un castron.
2. Toaca marunt usturoiul si caleste-l in ulei 1 minut,
apoi presara faina, amesteca rapid, stinge cu o cana de apa calda, in care ai varsat conserva SunFood de rosii cuburi.
Lasa sa fiarba 2-3 minute, pune carnea in sos, condimenteaza cu sare si piper, dupa gust,
pune patrunjelul tocat si otetul. Fierbe acoperit, pentru ca sosul sa nu scada de tot, pana cand carnea se patrunde bine.
3. Prepara o mamaliga moale dintr-un litru de apa, 300g faina de malai si sare. Cand apa da in clocot, toarna malaiul in ploaie si amesteca energic. Fierbe mamaliga cel putin 25 de minute.
Serveste ostropelul presarat cu patrunjel tocat, cu mamaliga calda, asezat pe farfurii individuale.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
arata fantastic si unde mai pui ai folosit si pui de tara(daca nu ma insel) ;))), vin si eu la masa-tare bun trebuie sa fie mmm
RăspundețiȘtergerearata intr-un mare fel! yammmy!
RăspundețiȘtergereImi place la nebunie ostropelul. Este grozav.. Bravo Liana...
RăspundețiȘtergereM'o luat foamea femeie si abia am mancat micul dejun!!!! Arata de nota 10!!!
RăspundețiȘtergereChiar ca este o mancare super buna!
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
Arata absolut fabulos, sunt convins ca si gustul a fost pe masura! :)
RăspundețiȘtergereCe bunatate!!!! Pupici :*
RăspundețiȘtergereLiana , moldoveanca din mine intelege perfect ,,linsul degetelor" :)) mamaliga , ostropel ... Moldova adevarata :d
RăspundețiȘtergereAm probat aceasta reteta si nu pot spune decat Delicioasa!
RăspundețiȘtergere