Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
marți, 15 octombrie 2013
Salata de somon marinat pe pat de friganele
O cina gustoasa cu friganele dulci si-un pahar de lapte rece. Ia sa mai schimbam noi putin, eee...o cina usoara cu o salata de somon marinat pe pat de friganele. Ei? Suna bine, nu-i asa? Trebuie sa mai renuntam la unele obiceiuri si cutume, la unele tabieturi si sa ne diversificam mereu gusturile.
Reteta originala e cu carne de crab si patrunjel, dar n-am avut, si sugestia autorului era ca putem sa o preparam si cu somon si marar. Ceea ce am si facut ;-).
Dupa o reteta din cartea Preparate cu legume, colectia Delicii in bucatarie, Ed. Adevarul 2011.
Pregatire: 20
Preparare:2
Dificultate: mica
Ingrediente:
trei felii de paine veche de o zi,
1 ou,
1 lingura de lapte,
100g somon marinat Ocean Fish,
4 rosii cherry,
2 morcovi noi,
2 dovlecei mici,
ulei de masline extravirgin,
sare.
Pentru dressing:
2 linguri ulei de masline extravirgin,
1/2 legatura marar,
1/2 zeama de la o lamaie,
sare si piper.
Pentru decor:
marar.
Mod de preparare:
Spala rosiile, morcovii si dovlceceii.
Taie rosiile sferturi-eu am avut, dar au disparut :P- morcovii fasii subtiri-eu am folosit cutitul pentru legume, si toaca mararul. Indeparteaza capetele dovleceilor si taie-i rondele foarte subtiri cu razatoarea sau cu un cutit foarte bine ascutit.
Amesteca toate ingredientele intr-un castron si asezoneaza-le cu ulei, sare, piper, dupa gust, mararul si zeama de lamaie.
Decupam din feliile mari de paine, veche de o zi, cu un cerc, forma de fursecuri sau pahar, trei rondele. Bate oul intr-un castronel, adauga laptele si un praf de sare si omogenizeaza. Trece rondele de paine prin aceasta compozitie si prajiste-le intr-o tigaie neaderenta-de ceramica, Delimano- pe ambele parti, in putin ulei.
Le intoarcem si pe cealalta parte
Scurge lichidul de la somonul marinat Ocean Fish si taie-l fasiute subtiri.
Adauga somonul la salata gata asezonata.
Asaza rondelele de paine pe farfurii si aranjeaza salata deasupra, ajutandu-te de un inel metalic. Decoreaza cu frunzulite de marar si serveste.
Am mai gasit un sfert dintr-o rosioara...
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Arata senzational!!!!!! Ti-au iesit perfect!
RăspundețiȘtergereSi uite asa mor eu de pofta!!
RăspundețiȘtergerePup!
Foarte buna gustarea! Mi-ai dat o idee pentru cina, Liana!
RăspundețiȘtergerece combinatie.....arata delicios, o idee tare buna!
RăspundețiȘtergereO mancare frumos prezentata si cred ca are si un gust minunat
RăspundețiȘtergereChiar daca sunt la dieta pot sa mananc de voie la tine:)
RăspundețiȘtergere