Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 11 octombrie 2013

Moartea ca o "Vantureasa de plastic"





Ieri, 10 octombrie, a.c., la libraria Carturesti din Iulius Mall Timisoara a avut loc o intalnire cu poetul, scriitorul, traducatorul, criticul literar si jurnalistul Marius Chivu.

Intamplari adevarate, amintiri dragi si revelatii ne-a povestit Marius despre fiecare carte:  „Ce-a vrut să spună autorul”, "Trei săptămâni în Himalaya” si „Vîntureasa de plastic”, precum si alte trairi care nu au putut fi cuprinse in ele.

 Întâlnirea moderată de Simona Pele  face parte din proiectul lansat de Carturesti, „Dialoguri cu scriitori români”, în patru orașe din țară – Cluj, Iaşi, Bucureşti şi Timişoara.

Marius Chivu despre el: "Ce fac: recenzez literatură română contemporană în Dilema veche, iar în timpul liber traduc sau îmi scriu propriile cărţi. Plăceri vinovate: berea cu aromă de cireşe, bancurile incorecte politic, crema de zahăr ars, extratereştrii, Jean-Claude Van Damme, furnicile, serialul Friends, Shakira, somnul (de după-amiază), dar şi altele (mult mai vinovate)".

 Desi considera blogurile si  facebookul utile, dar nu esentiale, Marius Chivu nu avea acum un an cont pe reteaua de socializare, deoarece nu vroia sa-si piarda vremea pe net dandu-si cu parerea despre orice,  comentînd şi căscînd gura la ce postează unii şi alţii".

Dar, de cand tine impreuna cu Florin Iaru, un curs privat de creative writing, care are ecouri in mediul online, s-a razgandit si-l puteti gasi si pe facebook.



Doamna cu coasa s-a transformat in "Vantureasa de plastic" in viziunea lui Marius Chivu, cartea cea mai apropiata sufleteste scriitorului din cele trei publicate pana acum, dar scrierea ei nu i-a adus nicio bucurie, de aceea nu a publicat-o si a tinut-o ascunsa timp de sase ani.

Boala mamei lui si lupta cu boala e de fapt poemul in sine.O marturie zdruncinatoare. Un poem tulburator, emotionant, privit prin spectrul unui fiu care-si ingrijeste mama muribunda, devenind, paradoxal, mama, prin felul in care se dedica recuperarii ei.



Cronicile aparute despre acest volum de poezie sper sa va incite curiozitatea de a cumpara si citi aceasta carte.
"Vîntureasa de plastic poate fi considerată drept cea mai bună carte de poezie a anului.” Nichita Danilov, Ziarul de Iaşi
„Fără dubii, unul dintre cele mai bune volume de poezie ale ultimilor ani.” Dan-Liviu Boeriu, Familia
„Cartea lui Marius Chivu înscrie o dublă performanţă – de trăit şi de scris. Cartea emoţionează fără greş.” Irina Petraş, Apostrof

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.