Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 4 aprilie 2013

Frigarui de legume cu cuşcuş aromat










O reteta vegetariana, o reteta de post  "parfumata" in care am folosit 9(noua) condimente!!! Noroc ca le-am avut pe toate de la Kotanyi ;-)
Si am crezut ca e simpla reteta, deh, niste frigarui cu legume...da'de unde!! Plus ca pregatirea si prepararea necesita peste doua ore, deci e complicata.
Daaaaarrr ...e fenomenal de gustoasa, aromata si sanatoasa, deci merita.

Reteta e din volumul 3, Delicii in bucatarie, Preparate la gratar, Ed.Adevarul, 2011.

Cu aceasta reteta particip la provocarea lansata de Ramona, de pe blogul Piri piri e canela , care sarbatoreste doi ani de blog si care ne-a rugat sa preparam retete in care sa folosim ardeiul iute rosu, adica piri piri in portugheza, si cafea.
Aceasta reteta vegetariana e cu piri piri, cealalta cu cafea urmeaza. Ma tot gandesc de ceva vreme la niste eclere cu crema de cafea....huh, voi ce ziceti? ;-)

Dar, sa revenim la frigaruile noastre :P

Pregatire: 1h
Preparare: 1h 20'
Dificultate: medie
Calorii: 307

Ingrediente pentru 4 persoane:

Pentru frigaruile de legume:

250g ciuperci champignon,
2 cepe rosii,
2 dovlecei,
1 ardei gras galben,
1 ardei gras rosu,
2 lingura faina alba 000,
2 linguri de ulei de masline extravirgin,
4 linguri sos de soia,
1 lingurita oregano bio Kotanyi,
sare.

Pentru cuşcuş

150g cuşcuş,
3 rosii,
1 lingurita rasa de busuioc bio Kotanyi,
1 lingurita rasa de maghiran bio Kotanyi,
1 lingurita rasa de patrunjel Kotanyi,
1 lingurita rasa de cimbru Kotanyi,
1 varf de cutit de boia iute -Chili Pul Biber Kotanyi,
1 varf de cutit de chimion Kotanyi,
2 linguri de masline extravirgin,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

1. Coace cepele rosii-eu am avut doar una rosie, cealalta alba- timp de 40 de minute la cuptor, apoi curate-le de coaja



si taie-le sferturi.

2. Taie dovleceii rondele de 2-3 cm, fierbe-le 3-4 minute in apa cu sare si scurge-le.

3. Frige ardeii direct pe flacara aragazului- i-am bagat pe langa codita un bat de frigaruie ud ca sa pot sa-l tin mai bine-





pune-i 5 minute intr-o punga de plastic, apoi decojeste-i,



spala-i si taie-i fasii late de 2 cm, pe lungime.

4. Curata ciupercile de coaja si fierbe-le 5 minute in apa clocotita cu un praf de sare in care ai dizolvat 2 linguri de faina alba.

5. Amesteca intr-un castron toate legumele, 2 linguri de ulei, oregano, dupa gust si sosul de soia. Lasa-le sa se marineze.



6. Pune intr-o oala cuşcuşul, 2 linguri de ulei, un praf de sare si 400ml de apa. Eu am folosit toata punga de cuşcuş, adica 250g si am pus 700ml apa.



Acopera vasul si lasa cuşcuşul 20 de minute sa se inmoaie.

7. Opareste rosiile, curata-le de pielita si de seminte si taie-le feliute.



8. Puneti ierburile aromatice peste cuşcuş. Kotanyi m-a scos din incurcatura si de data aceasta ;-)



Daca aveti proaspete, curatati-le si tocati-le marunt, apoi puneti-le peste cuşcuş.

9. Adauga chimionul, ardeiul iute-am folosit pentru prima data Chili Pul Biber de la Kotanyi si am ramas incantata: sunt pur si simplu fulgi de ardei iute rosu, adica piri piri, denumirea prafului de ardei iute rosu in Portugalia ;-)



sare si piper, dupa gust, si amesteca bine, ca sa se intrepatrunda aromele.



10. Monteaza frigaruile pe betisoare speciale - pe care in prealabil le-ai lasat 15 minute in apa rece ca sa nu ia foc pe gratarul incins - alternand legumele , dupa preferinta, apoi frige-le pe gratar cate 2-3 minute pe fiecare parte.



11. Serveste-le cu garnitura de  cuşcuş aromat.










Foarte gustoase legumele coapte, inmiresmate, crocante  si delicioase. Iar cuşcuşul aromat a fost demential!


6 comentarii :

  1. Bun, bun de tot. Eu pun ardeii copti în castronel si-i acopar cu o farfurioara :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Mamã, ce de bunãtãturi!!!multumesc frumos pentu masã, e pe gustul meu; tzuc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place meniul tau de post ! Arata foarte bine....
    Te tzuc cu drag si sa ai o duminica insorita.

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.