Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 16 aprilie 2013

Pizza cu fructe de mare










Colectionez stelute de mare. Da, nu stiati? Am stelute mari si mici, albe si rosii, din Turcia, Grecia si Portugalia. Nu v-am spus pana acum? Ei, uite ca de-acum stiti ;-)
Si cum puteam sa le folosesc mai bine daca nu la aceasta pizza cu fructe de mare, nu-i asa?
Plus ca mi s-a facut iar dor de mare cu vremea asta frumoasa...

Reteta pentru blat este din seria Delicii in bucatarie, cartea Pizza si focaccia, ed.Adevarul, 2011.



Ingrediente:

Pentru blat:

400g faina alba,
200ml apa,
1/2 cub drojdie de bere,
2 linguri ulei de masline extravirgin,
1 lingura ulei de ardei iute,
1 lingura condimente pentru peste Nouvelle Cuisine Kotanyi,
1 lingurita zahar,
sare.

Pentru umplutura:
kechup,
mozzarella,
ardei iute,
o caserola Cocktail fructe de mare  Ocean Fish.

Pentru sos:
1 lamaie,
1 legatura de patrunjel.

Preparare:

Pentru blat: Dizolva drojdia sfaramata in apa calduta.
Adauga un praf de sare, zaharul si uleiul de masline; amesteca energic cu o lingura.



 In faina cernuta amesteca o lingura de condimente pentru peste, gama Nouvelle Cuisine, de la Kotanyi. Amesteca.
Adauga si o lingura de ulei de ardei iute - eu am sticluta din Italia ;-)




Puteti sa sariti peste condimentele pentru peste si uleiul de ardei iute, oricum nu era asa in carte, asa am vrut eu sa le fac, le-am pus de la mine putere :P
Ideea e sa fie cat mai condimentat blatul ca sa va luati gandul de la greata de vietatile alea mici,  marine, cu tentacule si ventuze :P


Adauga si drojdia, framanta bine aluatul, strange-l in forma de bila,



presara-l cu faina si pune-l intr-un castron tapetat cu faina. Lasa-l circa 2 ore sa creasca, apoi imparte-l in numarul de portii dorite. modeleaza-le si pe acestea in forma de bila, acopera-le cu un servet si lasa-le sa mai creasca o ora.

Pentru o pizza pufoasa: Procedeaza la fel ca la aluatul pentru pizza subtire si, cand ai obtinut aluatul, intinde din el o foaie subtire de 1/2cm, asaz-o intr-o tava unsa cu ulei si las-o la crescut inca 20-30 de minute, apoi pune toppingul si da pizza la cuptor.

Eu am ales blatul pentru pizza pufoasa ;-)

Am format patru bile din aluat, pentru patru tavi. Tava mea rotunda pentru pizza e de 22cm.
Am uns tavile cu ulei de masline si am intins cate o bila in fiecara tava, doar cu degetele. Am pregatit si caserola cu fructe de mare Ocean Fish , desi nu trebuia ;-)


 Am uns blatul de pizza cu kechup facut in casa, am taiat si presarat si cateva felii de ardei iute verde


am sfaramat in degete si putina mozzarella pe care am imprastiat-o peste blat



si am dat blatul la cuptor pentru 15 de minute la 220 de grade. Fructele de mare nu se pun, pentru ca ele oricum erau fierte si nu vroiam sa se usuce in cuptor.

Intre timp am facut sosul de patrunjel...eu nu am avut proaspat, am folosit uscat, un plic intreg cu zeama de la o lamaie si am amestecat pana s-a omogenizat si inmuiat patrunjelul.

 Blatul a fost gata, am desfacut caserola, am scuturat putin fiecare fruct de ulei, sa nu fie in exces, dar nici uscate, oricum uleiul prinde bine atat la blat, cat  si la sos ;-) -  si l-am asezat frumos pe blat.



Am stropit si cu sosul de patrunjel


si am mai dat 5 minute la cuptor. Ce rol are sosul de patrunjel? Simplu: taie greata de encefalopode si moluste :D


Cum sa nu-ti fie dor de mare??


3 comentarii :

  1. oh, ador fructele de mare iar pizza aceasta arata fantastic!
    weekend placut draga mea!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.