Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 10 aprilie 2013

Triunghiuri de paine prajita cu inele de calamar si ghimbir















Un aperitiv pentru un pranz sau o cina usoara, aceste felii de paine prajita cu inele de calamar e o alegere excelenta.
Reteta e din cartea Delicii in bucatarie, Antreuri si gustari, Ed.Adevarul, 2011.


Ingrediente pentru 4 persoane:

1/2 paine toast intreaga(nefeliata),
250g inele de calamar Ocean Fish,
350g rosii,
2 linguri de ulei de masline extravirgin,
100ml vin alb,
1 lingura de  ghimbir,
3-4  frunze de busuioc,
1 catel de usturoi,
sare si piper.

Pentru decor:

1 lingura de patrunjel tocat.

Preparare:

Taie painea felii groase de 1 cm, indeparteaza coaja, apoi taie-le triunghiuri.
Asaza-le pe o tava si da-le la cuptor 5 minute, la 180 de grade, apoi scoate-le.

Am folosit o conserva de rosii intregi de 350g, dar puteti folosi si rosii naturale, pe care ar trebui sa le scufundati in apa clocotita cateva secunde, le scurgeti, le curatati de pielita si le taiati cubulete.

Usturoiul taiat felii pune-l  intr-o tigaie cu ulei incins.



Cand a prins putina culoare, adauga rosiile, apoi lingurita de ghimbir.



Toarna vinul si fierbe pana cand acesta se evapora. Adauga inelele de calamar Ocean Fish




 bine scurse de ulei.  Pune sare si piper, dupa gust,  fierbe totul 2-3 minute si incorporeaza frunzele de busuioc taiate mai mare - eu am folosit busuioc uscat de la Kotanyi.




 Adauga sare daca mai este nevoie.

Asaza cate 2-3 lingurite din aceata compozitie pe fiecare felie de paine prajita, pune-le in cuptorul incins la 180 de grade si lasa-le cateva secunde sa se incalzeasca. Scoate-le din cuptor si presara-le cu patrunjel tocat. Serveste-le imediat.



Le-am asezat pe borcanelele mele colorate, cu condimente.



Au fost delicioase! Pana si Tudor, fiul meu, a mancat un triunghi ;-)


5 comentarii :

  1. Delicioase triunghiuri. La fix pentru micul dejun.
    Ma servesc cu o felie sa-mi mearga bine ziua.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un mod extrem de elegant de a gati calamarul. Unica mea tentativa s-a soldat cu o chestie cam nasoala la gust. O sa-i mai dau o sansa incercand si reteta asta, arata mult prea bine!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.