Dupa meciul tensionat al Simonei Halep de sambata dupa-masa, de la Roland Garros, care s-a lasat cu strigate, sarituri, injuraturi, oftaturi, tranteli si alte batai nervoase din picior in parchet, am zis sa ne racorim cu un rose frantuzesc rece, foarte bun, Le Caprice de Clementine si o portie de Tagliatelle cu zucchini, nuci caramelizate si sos Gorgonzolla.
Pe scurt: s-au imprietenit Franta si Italia ceva ce n-am pomenit!! Nimic despre Rusia :P
Desi Simona Halep a pierdut, ea ne-a facut sa ne simtim castigatori!! Bravo, Simona!!
Reteta-cu mai multe modificari- e din revista Secretele bucatariei nr.5/2014.
Daca va plac tagliatellele incercati si Tagliatelle de spanac cu somon, mazare si sos de marar.
Ingrediente:
2 zucchini,
125g branza Gorgonzolla,
1 ceapa mica,
2linguri de unt topit,
200ml smatana lichida pt. gatit,
250g tagliatelle,
sare,
3 linguri de nuci,
2 linguri de zahar,
1/2 lingura apa.
Mod de preparare:
1. Se spala bine si se sterg zucchinii, adica dovleceii verzi, apoi se taie fasii si se pun deoparte.
Daca nu aveti Gorgonzolla, puteti folosi alt sortiment de branza albastra. Eu am gasit la reduceri o bucata de 125g de Gorgonzolla la jumatate de pret, si mi-am zis sa nu pierd ocazia :P
Se zdrobeste branza albastra sau se taie cuburi. Se curata si se toaca ceapa-eu am folosit bulbul alb de la o ceapa verde-se caleste intr-o lingura de unt incins.
Se reduce apoi focul la minimum si se adauga branza si smantana.
Se lasa la foc pana ce branza se topeste si sosul se ingroasa.
2. Se pune la fiert o oala cu apa(cca 2 l de apa pentru 250g paste) cu o lingurita rasa de sare; cand clocoteste se adauga pastele.
3. Intre timp, se prajesc fasiile de dovlecei intr-o lingura de unt.
Se acopera cu un capac si se inabusa pana ce se inmoaie legumele.
4. Intr-o tigaie de ceramica sau cu fund gros se presara zaharul si se lasa sa se topeasca fara a amesteca. Se adauga putina apa si unt si se lasa sa se caramelizeze. Se adauga apoi nucile si se amesteca. Se rastoarna nucile caramelizate pe o hartie de copt sau folie de aluminiu. Se lasa sa se raceasca si sa se intareasca. Pe urma se rup bucati.
5. Se pun pastele in apa clocotita si se lasa sa fiarba cinci minute. Se pun deoparte 2-4 linguri din apa in care au fiert. Apoi se strecoara, se pun sub un jet de apa rece si se stropesc cu putin ulei ca sa nu se lipeasca.
6. Pastele scurse si apa de la fiert se adauga in vasul cu sos-sau invers :P- se amesteca si se repartizeaza pe farfurii alaturi de fasiile de dovlecei. La final se presara nucile caramelizate.
Se servesc cu un vin rose demisec, Le Caprice de Clementine, care se potriveste de minune ;-)
Lasati vinul la rece inainte de a-l servi ;-)
Ce farfurie grozava, ca la restaurant! ;)
RăspundețiȘtergereNota 10 pentru reteta :*
RăspundețiȘtergereO reteta de exceptie si o prezentare de Master Chef, felicitari!
RăspundețiȘtergereFoarte interesantă combinația! De reținut!
RăspundețiȘtergere