Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 6 iunie 2014

Salata cu sparanghel, capsune si branza de capra








Nu am facut niciodata o salata cu capsune.
Salata verde, nu de fructe. Ei, uite ca acum mi-am zis ca e musai sa incerc salata din revista Secretele Bucatariei nr.5/2014. Si am avut o strangere de inima, sincer va spun, pentru ca ma gandeam ca nu o sa-mi placa si-atunci nici baietilor mei nu o sa le placa. Ei, vreau sa va spun ca m-am inselat!! Mi-a placut atat de mult, incat am mancat-o singura :P Incet si pe rand. Luam o lingura de frunze, o bucatica de branza, doua crutoane, o capsuna, iar gustul acru se imbina perfect cu cel sarat, aromat si dulce.
V-o recomand din suflet!

Ingrediente:
5 fire de sparanghel verde,
250g frunze tinere de spanac,
250g capsune,
1 ceapa,
3 linguri ulei de masline,
1 felie de paine integrala,
150g branza de capra,
5 linguri de miere,
2 linguri otet,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

1. Se spala sparanghelul, se decojeste in treimea inferioara si se curata de capetele lemnoase. Se opareste trei minute in apa cu sare


si se scurge.

Cuptorul se incinge la 200 de grade C.
Se curata spanacul-eu am avut o punga de salata mixta, de primavara, si cu spanac, rucola, salata Lollo Rosa s.a.
Se toaca ceapa-eu am folosit bulbul alb de la o ceapa verde, si se caleste intr-o lingura de ulei de masline.

Painea se taie cuburi si se adauga in tigaia cu ceapa. Se calesc si se presara cimbru, sare si piper.



Branza se taie cuburi.


Se asaza branza intr-o tava si se repartizeaza deasupra cuburi de paine. Se stropeste cu miere si se coace la cuptor 5 minute.



Capsunele se spala, se tamponeaza usor si se taie felii.

Se aseaza sparanghelul pe o farfurie ovala.

 Se amesteca otetul cu sare, piper, miere si doua linguri de ulei. Se bate cu o furculita ca sa se imbine ingredientele. Se stropeste salata.


 Peste sparanghelul din farfurie se pun frunzele de spanac si celelalte verdeturi




 si spranghelul , se aseaza cuburile de branza, crutoanele-eu pe unele le-am spart si le-am presarat peste branza si salata- si capsunele taiate pe jumatate.


Serviti salata imediat!


Nu ma asteptam sa-mi placa, dar am mancat-o pe toata!!!


Un comentariu :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.