Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 23 iunie 2014

Pastrav in crusta de sare







Suntem in postul Sf.Petru si Pavel, iar duminica, 23 iunie, a fost dezlegare la peste. Un motiv in plus sa mancam peste si nu orice peste, ci pastrav!!
Iar pastravul congelat si gata eviscerat de la Ocean Fish e cel mai bun!
Daca va place pastravul, pestele alb, in general, am mai gatit  o reteta gustoasa: Pastrav cu bacon en papillote.

Ingrediente:
4 pastravi congelati Ocean Fish,
2 kg de sare de mare.

 Pentru umplutura:
1/2 lingurita cimbru maruntit Kotanyi,
1/2lingurita rozmarin,
1/2 lingurita patrunjel bio Kotanyi,
5 linguri ulei de masline extravirgin,
4-5 fire de civeta/ceapa verde,
2 fire de marar,
1/2 lingurita piper rosu,
1 lamaie,
sare.



Mod de preparare:
  • Pastravul congelat de la Ocean Fish e gata eviscerat. Intr-o punga sunt patru pastravi. 
 Se lasa peste noapte la decongelat in frigider, apoi a doua zi se curata de solzi, se spala si tamponeaza cu prosoape absorbante.
  • Sarea se pune int-un vas si se amesteca cu putina apa, dar nu trebuie ca sarea sa fie foarte umeda.  
  • In tava de ceramica Delimano am pus un strat de sare, am asezat pastravii 

  •  si i-am umplut cu ierburile aromatice.
  • Umplutura: Curata frunzulitele de cimbru si de rozmarin de pe crengute si pune-le pe un fund de lemn, impreuna cu patrunjelul, civeta sau ceapa verde si mararul, apoi toaca-le marunt pe toate.
    Eu am avut doar ceapa verde si marar proaspat, in rest am folosit condimente uscate de la Kotanyi. Pune ierburile tocate intr-un vas, adauga zeama de lamaie, piperul rosu, uleiul de masline extravirgin, un praf de sare.Bate totul cu un tel micut sau furculita pana obtii un sos omogen. Apoi umple pestii cu acesta compozitie.

  • si i-am acoperim cu sare in intregime. 


  • Introducem pestele la cuptor pentru 20 minute la o temperatura de 210 grade. Dupa 20 de minute crusta de sare prinde o culoare galbuie, semn ca e gata de scos.

  • Lasati sa se raceasca, apoi spargeţi crusta şi înlăturaţi sarea.
 
  •  Inlăturaţi si pielea pastravilor, cu excepţia  cozii.

  •  Peştele gătit în acest fel este foarte bun cu garnituri simple precum salatele, dovleceii sau cartofii natur.
  • Am ales cartofii natur peste care am turnat putin iaurt cu patrunjel.
  • Pentru ca pastravii se mananca cu mana, deoarece  au multe oase, se pune alaturi un bol cu apa cu cateva felii de lamaie in care puteti sa va spalati pe degete.




 Au fost excelenti si extrem de gustosi!!


3 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.