Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
miercuri, 4 iunie 2014
Oua romanesti cu sparanghel
Am gasit sparanghel la Selgros cu 12 lei legatura. Tinand cont ca la Auchan e 35 de lei, si la reducere 22, dar deja e stricat, am luat bucuroasa o legatura.
M-am gandit sa fac un mic dejun cu oua romanesti ca prea le-am vazut peste tot in ultimul timp si mi-au facut pofta ;-)
Ouale romanesti sau oua ochiuri in apa, sau ochiuri romanesti sau oua posate sunt, de fapt, de secole "oeufs poches". Deci, frantuzesti ;-) Mentioneaza acest lucru regretatul Radu Anton Roman in Povestile Bucatariei Romanesti, volumul 6, dar retetele cu oua romanesti sunt scrise atat de Sanda Marin in Carte de bucate, cat si de Silvia Jurcovan in Carte de bucate.
Ingrediente:
5 fire de spranghel,
2 oua,
1 lingurita otet,
50g branza de capra,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Mod de preparare:
Se pune o oala cu apa si sare pe foc, iar cand fierbe, se pune sparanghelul curatat usor, cu aparatul de legume, si trecut printr-un jet de apa rece.
Dupa cele cinci minute de fierbere, puneti sparanghelul in apa rece cu gheata ca sa opriti fierberea. Astfel vor ramane crocante.
Branza de capra
se taie cubulete.
Se pune o alta oala cu apa si sare pe foc si se toarna o lingurita de otet. Acesta actioneza ca un catalizator, determinand albusul sa se inchege si in acelasi timp scurteza timpul de fierbere. Se sparge un ou, si i se da drumul in apa. Daca aveti temeri ca nu ar fi proaspat si ar putea sa se sparga galbenusul, spargeti oul pe o farfurioara, apoi ii dati drumul in apa clocotita. Spumati si aruncati sau pastrati fasiile de albus. Nu fierbeti mai mult de 5 minute. Ca sa fie mediu, iar atunci cand il veti sparge, sa curga galbenusul, lasati-l sa fiarba 3 minute. Eu pe unul l-am lasat 2 minute, si a curs serios galbenusul cand l-am spart, ( in poza e cel din dreapta), iar pe celalalt l-am lasat 4 minute si inca era destul de fluid galbenusul(cel din stanga), dar nu a curs decat putin.
Scoateti ouale cu o spumiera si asezati-le peste firele de sparanghel deja aranjate pe farfurie. Adaugati si cubuletele de branza, apoi rasniti sare si piper peste ingrediente.
Prajiti doua felii de paine neagra si serviti!
Pofta buna!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
deci arata delicios <3
RăspundețiȘtergereeu am mancat sparanghel dar nu pot spune ca il ador :)))