Butterfish este un peste marin, cu carnea alba cunoscut si sub numele de dollarfish. El are cu 50% mai mult Omega3 decat somonul, spre exemplu, deci e mult mai gras.
Gasiti Butterfish afumat la Ocean Fish, o companie 100% romaneasca, infiintata in anul 1998,
fiind liderul de piata la semipreparate din peste, fructe de mare si peste congelat sau afumat. Situata in Afumati pe o suprafata de 6000 mp., compania poseda o fabrica moderna, utilata la cele mai inalte standarde internationale. Firma are o capacitate de productie de 100 t lunar. Intregul proces de productie are loc sub sistem HACCP, avand si licenta de export F306EC.
Sparanghel am gasit la Selgros cu 12 lei legatura, asadar n-am stat pe ganduri.
Reteta e din colectia Delicii in bucatarie, volumul Retete usoare si rapide, Ed.Adevarul, 2011.
Va recomand sa incercati si reteta Lipie cu pasta de avocado si butterfish afumat.
Pregatire: 30'
Preparare: 5'
Dificultate: medie
Calorii:208
Vin: Pinot Blanc
Ingrediente:
150g butterfish afumat Ocean Fish,
10 fire de sparanghel.
Pentru marinata:
1 lingurita cimbru maruntit Kotanyi,
1 lingurita rozmarin,
1/2 lingurita patrunjel bio Kotanyi,
4-5 fire de civeta/ceapa verde,
2 fire de marar,
5 linguri ulei de masline extravirgin,
1 lingurita piper rosu,
1 lamaie,
1 varf de lingurita chimen,
sare.
Mod de preparare:
Reteta originala e cu fileuri de cod crude, dar eu am avut butterfish afumat.
Curata frunzulitele de cimbru si de rozmarin de pe crengute si pune-le pe un fund de lemn, impreuna cu patrunjelul, civeta sau ceapa verde si mararul, apoi toaca-le marunt pe toate.
Eu am avut doar ceapa verde si marar proaspat, in rest am folosit condimente uscate de la Kotanyi.
Pune ierburile tocate intr-un vas, adauga zeama de lamaie, piperul rosu, uleiul de masline extravirgin, un praf de sare si chimenul rasnit.
Bate totul cu un tel micut pana obtii un sos omogen.
Toarna-l peste fasiile de cod crude sau butterfish afumat si pune-le 30 de minute in frigider sa se marineze.
Spala si curata sparanghelul, indepartand partea lemnoasa de la baza si exteriorul tijelor. Fierbe-l cinci minute intr-o cratita cu apa clocotita si un praf de sare.
Scurge-l si lasa-l sa se raceasca.
Asaza cate un fie de sparanghel pe fiecare fasie de cod marinat/butterfish afumat si ruleaza-le destul de strans in jurul lui. Aranjeaza rulourile pe farfurii, stropeste-le cu marinata si serveste-le imediat!
Hmmmmm ce bine arata ! Chiar daca nu sunt eu fan peste, cred ca tie ti-a iesit mai bun cu pestele afumat !!!
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine , te tzuc cu drag!
imi place la nebunie pestele acesta!
RăspundețiȘtergere