Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 17 iunie 2014

Rulouri de butterfish afumat cu sparanghel

  




Butterfish este un peste marin, cu carnea alba cunoscut si sub numele de dollarfish. El are cu 50% mai mult Omega3 decat somonul, spre exemplu, deci e mult mai gras.

Gasiti Butterfish afumat la Ocean Fish, o companie 100% romaneasca, infiintata in anul 1998,
fiind liderul de piata la semipreparate din peste, fructe de mare si peste congelat sau afumat. Situata in Afumati pe o suprafata de 6000 mp., compania poseda o fabrica moderna, utilata la cele mai inalte standarde internationale. Firma are o capacitate de productie de 100 t lunar. Intregul proces de productie are loc sub sistem HACCP, avand si licenta de export F306EC. 


Sparanghel am gasit la Selgros cu 12 lei legatura, asadar n-am stat pe ganduri.
Reteta e din colectia Delicii in bucatarie, volumul Retete usoare si rapide, Ed.Adevarul, 2011.

Va recomand sa incercati si reteta Lipie cu pasta de avocado si butterfish afumat.

Pregatire: 30'
Preparare: 5'
Dificultate: medie
Calorii:208
Vin: Pinot Blanc

Ingrediente:

150g butterfish afumat Ocean Fish
10 fire de sparanghel.

Pentru marinata:
1 lingurita cimbru maruntit Kotanyi,
1 lingurita rozmarin,
1/2 lingurita patrunjel bio Kotanyi,
4-5 fire de civeta/ceapa verde,
2 fire de marar,
5 linguri ulei de masline extravirgin,
1 lingurita piper rosu,
1 lamaie,
1 varf de lingurita chimen,
sare.

Mod de preparare:

Reteta originala e cu fileuri de cod crude, dar eu am avut butterfish afumat.



Curata frunzulitele de cimbru si de rozmarin de pe crengute si pune-le pe un fund de lemn, impreuna cu patrunjelul, civeta sau ceapa verde si mararul, apoi toaca-le marunt pe toate.


Eu am avut doar ceapa verde si marar proaspat, in rest am folosit condimente uscate de la Kotanyi.



Pune ierburile tocate intr-un vas, adauga zeama de lamaie, piperul rosu, uleiul de masline extravirgin, un praf de sare si chimenul rasnit.






Bate totul cu un tel micut pana obtii un sos omogen.

Toarna-l peste fasiile de cod crude sau butterfish afumat  si pune-le 30 de minute in frigider sa se marineze.

Spala si curata sparanghelul, indepartand partea lemnoasa de la baza si exteriorul tijelor. Fierbe-l cinci minute intr-o cratita cu apa clocotita si un praf de sare.



Scurge-l si lasa-l sa se raceasca.

Asaza cate un fie de sparanghel pe fiecare fasie de cod marinat/butterfish afumat si ruleaza-le destul de strans in jurul lui. Aranjeaza rulourile pe farfurii, stropeste-le cu marinata si serveste-le imediat!




2 comentarii :

  1. Hmmmmm ce bine arata ! Chiar daca nu sunt eu fan peste, cred ca tie ti-a iesit mai bun cu pestele afumat !!!
    Sa va fie de bine , te tzuc cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place la nebunie pestele acesta!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.